Tuesday, May 01, 2012

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “OUTVIEW” Αθηνών

03-13.05.2012

Για 6η συνεχόμενη χρονιά τo Outview Film Festival μέσα από την 7η τέχνη εμπλουτίζει την πολιτιστική προσπάθεια για μια πόλη χωρίς ομοφοβία, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ρατσισμό. Το Φεστιβάλ με πάνω από 50 προβολές ταινιών με LGBT θεματολογία μεγάλες πρεμιέρες, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και φυσικά διάσημους φιλοξενούμενους, θα φέρει το Αθηναϊκό κοινό σε επαφή με αριστουργήματα της 7ης τέχνης που έχουν προβληθεί στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου και αναδεικνύει όχι μόνο την δύναμη της «διαφορετικής εικόνας» αλλά και την ομοιότητα στις ζωές των ανθρώπων ξέχωρα με τις σεξουαλικές τους ταυτότητες.
Το Ινστιτούτο Θερβάντες συμμετέχει με τον κινηματογραφικό κύκλο Λεσβιακά Σύμπαντα, ο οποίος περιλαμβάνει τις ταινίες Μητρική Γλώσσα (Αργεντινή, 2010), 80 Ημέρες (Ισπανία, 2010), Ελοΐζ (Ισπανία, 2009) και Η αυλή του σπιτιού μου (Αργεντινή, 2010). Θα προβληθούν επίσης οι ταινίες: 20 εκατοστά (Ισπανία, 2005), Έξοδος κινδύνου (Αργεντινή, 2011), Σ’ αυτούς που φωνάζουν (Ισπανία, 2011) και πολλές ακόμη σε άλλες γλώσσες.



Όλες οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.
Με την στήριξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Ινστιτούτου Θερβάντες, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Goethe, του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και των πρεσβειών της Ισπανίας της Σουηδίας και της Νορβηγίας στην Αθήνα.
Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.
Είσοδος: μεγάλη αίθουσα 5 €, μικρή αίθουσα 3 €.
Είσοδος για όλες τις προβολές της ημέρας: 10 €
Είσοδος για όλες τις προβολές του φεστιβάλ: 50 €
Εισιτήρια θα πωλούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 5 μ.μ.
Πληροφορίες: 210.923442
Για το αναλυτικό πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε το ωράριο των προβολών, κάντε κλικ εδώ.
Για να κατεβάσετε πληροφορίες σχετικά με τα αφιερώματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, κάντε κλικ εδώ.


PARKING
Στο υπόγειο του κτηρίου του Ινστιτούτου Θερβάντες λειτουργεί ιδιωτικό parking με είσοδο από τον αρ. 8 της οδού Πατρώου (πρώτη κάθετος της Μητροπόλεως, μετά από την είσοδο του Ινστιτούτου στα αριστερά). Για το ωράριο λειτουργίας και τις τιμές, επικοινωνήστε με το METROPARK, τηλ.: 210.3243801 & 210.3243807.

No comments: