Tuesday, May 08, 2012

Versonando

Την Κυριακή 13 Μαΐου, ώρα 20:30, στο Abanico, σας προσκαλούμε σε μια συναυλία-παράσταση με μελοποιημένα ποιήματα ισπανών και λατινοαμερικάνων ποιητών: Octavio Paz, Juan Ramón Jiménez, Juan Gelman…
Τρεις από τους ποιητές ζουν στην Ελλάδα: Pedro Mateo, Juan Vicente Piqueras και Eduardo Lucena.

Σύνθεση-μελοποίηση, κιθάρα και τραγούδι: Joaquim Solé
Τραγούδι: Martha Moreleón
Συνοδοιπόρος: Eduardo Lucena

Μια βραδιά όπου θα ρέουν στίχοι ρυθμοί, εμπνεύσεις, χιούμορ, οίνος…


Ο Joaquim Solé γεννήθηκε στην Βαρκελώνη το 1967. Είναι μουσικός και καθηγητής κιθάρας Ανωτάτου Τίτλου. Συνθέτει τραγούδια, έχει παίξει σε πολλές συναυλίες, ποιητικές απαγγελίες, όπερες τσέπης, μουσικά θέατρα και παραστάσεις, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια μένει στην Ελλάδα, όπου παίζει και τραγουδάει στο συγκρότημα ‘rumb@tenas’.

Η Martha Moreleón, γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού, όπου και σπούδασε θέατρο και κλασικό τραγούδι. Βραβευμένη ως ηθοποιός στην πατρίδα της, έχει επίσης συνεργαστεί και ηχογραφήσει με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες κι έχει περιοδεύσει σε σημαντικά φεστιβάλ σε πολλές χώρες, αντιπροσωπεύοντας το Μεξικό και την Ελλάδα στην χώρα της.

O Eduardo Lucena γεννήθηκε στην Córdoba της Ισπανίας το 1982. Είναι φιλόλογος, ποιητής και καθηγητής ισπανικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Εδώ και κάποια χρόνια ζει στην Ελλάδα.

No comments: