Tuesday, January 13, 2015

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν "Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου"

 
Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν (γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο) παρουσίασε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Αλκυονίς στην Αθήνα το βιβλίο του "Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου", που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις "New Star editions".
 


 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν -παρά την έντονη κακοκαιρία- πλήθος κόσμου, μέλη των Πρεσβειών της Αγκόλας, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Κούβας, του Μεξικού και της Χιλής, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΚΕ και άλλων πολιτικών ομάδων.
 






 
Απαντώντας σε ερωτήσεις  για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας, τόνισε:
"Εγώ είμαι προσκεκλημένος στην χώρα σας  δεν μπορώ, ούτε μου επιτρέπεται να πάρω θέση. Μην περιμένετε από άλλους να βρούν λύση για εσάς, εσεις μόνοι σας μπορείτε να βρείτε τις λύσεις. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για την εμπειρία της δική μας χώρας. Οι Έλληνες έχουν εμπειρία και αγωνιστικές παραδόσεις και είναι ένας λαός ικανός να αποφασίσει  για το μέλλον του. Οπως και σε εμάς τους Κουβανούς δεν αρέσει να επεμβαίνει κανείς στις αποφάσεις μας, έτσι και οι Έλληνες είναι ικανοί να πάρουν μόνοι τις αποφάσεις τους με βάση αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, και οι αποφάσεις τους είναι απόλυτα αποδεκτές." (Πηγή: blog cubaniagriega )
 


No comments: