Tuesday, December 19, 2006

Σαλιγκάρια σπανιόλικα

Υλικά
3 κιλά σαλιγκάρια
200 γρ. παχύ μπέϊκον
120 γρ. χοιρομέρι
125 γρ. λευκό λουκάνικο butifarra
2 αυγά
200 γρ. κουκουνάρια
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. λαρδί
2 αυγά
ελαιόλαδο
φρέσκια μέντα
αλάτι, πιπέριEκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια al estilo Boades, ξεκινούμε καθαρίζοντάς τα καλά με αλατισμένο νερό. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να αρχίσουν να βγαίνουν από το καβούκι τους. Μόλις γίνει αυτό, βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού σβήνουμε και σουρώνουμε τα σαλιγκάρια.
Στο μεταξύ κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μπέϊκον, το χοιρομέρι και το λουκάνικο.
Λειώνουμε το λαρδί και τσιγαρίζουμε εκεί το μπέϊκον. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε το χοιρομέρι και την butifarra. Αφήνουμε για 2’ και αμέσως μετά προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και την μέντα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι προσεκτικά για να μην κάνει κόμπους και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Ψήνουμε λίγο τα κουκουνάρια (στο φούρνο, σε τηγάνι χωρίς λάδι ή στα μικροκύματα) και τα προσθέτουμε στο φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Περίπου 5’ πριν ετοιμαστεί το φαγητό, αναμειγνύουμε τους κρόκους 2 αυγών με λίγο από το ζουμί και λίγο ζεστό νερό και ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουντας καλά.
Τσεκάρουμε το αλάτι πριν σερβίρουμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα.

No comments: