Πριν λίγες μέρες η Νένα μας έφτιαξε μια εξαιρετική φουντουκόπιτα, ανάμεσα σε πολλά άλλα εκλεκτά εδέσματα. Μια φίλη, διαβάζοντας τα σχόλια, έψαξε στο αρχείο της και μου βρήκε τη συνταγή Φουντουκόπιτας με Σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου, που είχε δημοσιευτεί στην Ελευθεροτυπία. Χαρείτε την!
Υλικά
180 γρ.κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ.βούτυρο
60 γρ.ζάχαρη κρυσταλλικά
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 γρ.φουντούκι σκόνη (στο μπλέντερ)
30 γρ.φουντούκια χονδροκομμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το φουντούκι που έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ. Στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα. Τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22εκ. και ύψους 3εκ. και πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα φουντούκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10' και στους 170 για άλλα 15΄.
No comments:
Post a Comment