Tuesday, April 01, 2008

Η Concha Buika στο Σχολείο τον Ιούλιο

Δεν υπάρχουν σπουδαία πράγματα για όσους αγαπούν το flamenco puro στο φετινό Φεστιβάλ. Ενώ είχε γίνει η αρχή με τον Duquende πρόπερσι, δυστυχώς και κακώς δεν υπήρξε μια σοβαρή συνέχεια.

Μόνη παρουσία της ευρύτερης ισπανόφωνης μουσικής σκηνής θα είναι η Concha Buika, στις 24 Ιουλίου στο Σχολείο.

Με καταγωγή από την Γουϊνέα, γεννημένη στην Μαγιόρκα, μεγάλωσε ανάμεσα σε τσιγγάνους, παίρνοντας έτσι από νεαρή ηλικία τις πρώτες γνώσεις της τέχνης του cante.

Με ζωηρή την σφραγίδα της αφρικάνικης ρίζας και έντονα στοιχεία της jazz στις ερμηνείες της, τραγουδά ένα είδος flamenco fusión καθώς και τις παραδοσιακές ισπανικές coplas. Εδώ μάλιστα θυμίζει λίγο την Martirio, ειδικά στο Acoplados του Chano Domínguez.

Στην συναυλία θα παρουσιάσει το δεύτερο cd της -από όπου και το τραγούδι στο βίντεο- το "Mi niña Lola", μια παραγωγή του Javier Limón, ο οποίος τελικά είναι από τα σπουδαιότερα ονόματα την τελευταία δεκαετία στην μουσική σκηνή της Ισπανίας, καθώς βγάζει συνέχεια νέους καλλιτέχνες σε ιδιαίτερα ποιοτικές δουλειές. Την συνοδεύει στην κιθάρα ο Niño Josele και το αποτέλεσμα είναι μία μίξη λαών και πολιτισμών, με ένα φρέσκο αέρα που ταιριάζει στην πολυπολιτισμική εποχή που ζούμε.

12 comments:

Anonymous said...

Μπορείς μήπως να βάλεις Christina Hoyos?

witchofdaffodils said...

that's good :)
καλό μήνα!

Juanita La Quejica said...

Καλό Μήνα Μαγισσούλα!
Κοίτα πότε την έχουν προγραμματίσει την συναυλία... όταν θα λείπει ο περισσότερος κόσμος. Ουφ!

Anonymous, γενικά δεν προτιμώ να απαντώ σε "ανώνυμους", μου φαίνεται κάπως... όπως και να έχει, η Christina Hoyos είναι χορεύτρια του flamenco και εγώ έχω ιδιαίτερη προτίμηση στο τραγούδι. Κάποια στιγμή όμως, φαντάζομαι ότι θα "συναντηθούμε" και με αυτήν την σπουδαία καλλιτέχνιδα.

Anonymous said...

Αφού δεν σου αρέσει η ανωνυμία, γιατί αφήνεις την δυνατότητα σχολιασμού μέσω ανωνυμίας ή ψευδωνυμίας;
Διάγραψέ την!

Juanita La Quejica said...

Υπάρχουν φίλοι που δεν είναι μέλη του blogger και θέλω να έχουν πρόσβαση στα σχόλια.
Κατά τα άλλα, θα έπιανες την κουβέντα σε έναν άγνωστο χωρίς να συστηθείς πρώτα, στην καθημερινότητά σου; Πόσο μάλλον να δώσεις και οδηγίες, παραγγελίες κλπ;
Εγώ όχι. Κάπως έτσι το βλέπω. Και σταματώ εδώ τον διάλογο. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.

Anonymous said...

Αν νομίζεις ότι τα μπλογκς είναι καθημερινότητα, γελιέσαι.
Μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι.
Και δυστυχώς, βρίσκεται στα χέρια αδαών.
Η ανωνυμία καλή μου είναι δικαίωμα του καθενός πολίτη, αν δεν σου αρέσει σου είπα και πάλι, διάγραψε την λειτουργία στο μπλόγκ σου.
Αλλιώς, μάθε να επικοινωνείς πρώτα.

Anonymous said...

Γιατί κάθεσαι και απαντάς Juanita στον κάθε ανόητο; Λάθος σου. Είσαι περισσότερο ευγενική και φιλόξενη από ό,τι πρέπει.
Ένας φίλος, που προτιμά να μείνει ανώνυμος προς το παρόν.

Μηθυμναίος said...

Χουανίτα Καλό Μήνα!!!
Μην αγχώνεσαι με τους ανώνυμους.
Ο πατέρας σου καλά;
Φιλάκια

Juanita La Quejica said...

Καλημέρα Στράτο!
Να είσαι καλά!
Καλύτερα από εκείνο που ήξερες, αλλά προκύπτουν άλλα. Καταλαβαίνεις. Αν δεν είμαστε όλοι διακοπές τον Ιούλιο, πάμε παρέα στη συναυλία.

Anonymous said...

Γράφουν ανώνυμα μόνο όσοι δεν έχουν τα cojones να εμφανιστούν και να τα πουν κατά πρόσωπο καλή μου χουανίτα. Είμαστε περισσότεροι εμείς που μας αρέσουν αυτά που γράφεις, οπότε απλά άστους να χτυπιούνται. Αυτοί μένουν μόνοι...
jorge

μαριάννα said...

Καλημέρα! Δεν την ήξερα και σ' ευχαριστώ πολύ! Υπέροχη είναι στο βιντεάκι αυτό! Μου αρέσει αυτό το φρέσκο στην πολυπολιτισμική μίξη! Όχι πάντα, λίγες φορές. Εδώ όμως είναι υπέροχο το αποτέλεσμα! Καταπληκτικό τραγούδι και η μουσικές καινοτομίες σε σωστή δόση.
Να είσαι καλά Χουανίτα μου! Σήμερα αναπλήρωσα τις ώρες της Αθήνας και του ταξιδιού που έχασα από τις αναρτήσεις σου. Έχω κατασκηνώσει εδώ από το πρωί. ;)

Καλή Κυριακή! Συννεφιά έχουμε εδώ και δε μου κάνει διάθεση για έξω.

Juanita La Quejica said...

Αν είμαστε Αθήνα όταν θα τραγουδά στο Σχολείο, πάμε παρεούλα Μαριάννα.