Thursday, April 03, 2008

Martha's Ginger Carrot Soup

Χθες βράδυ δοκιμάσαμε στο σπίτι της φίλης μας Ρουθ (και μαμάς του μέλλοντος βαφτιστηριού μας!) μία καταπληκτική καροτόσουπα από τα χεράκια της αδερφής της Μάρθας, που ήρθε από την Αμερική για να γνωρίσει το ανηψάκι της.
Η πινελιά που προσωπικά με ενθουσίασε ήταν το "ζωγράφισμα" με maple syrup.
Πιστεύω ότι θα αρέσει ακόμα και σε όσους δεν είναι ένθερμοι οπαδοί της σούπας, καθώς έχει πηχτή υφή και μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Εννοείται ότι την φωτογράφησα (την πάπια με την γέμιση δυστυχώς δεν πρόλαβα, το σκέφτηκα αφού είχαμε ήδη αδειάσει την πιατέλλα!) και η Μάρθα είχε την καλοσύνη να μου στείλει άμεσα την συνταγή, την οποία και μοιράζομαι μαζί σας πάραυτα.
Thanks a lot Martha for the delicious recipe and the company.

Ginger Carrot Soup
Saute 1 large chopped sweet onion in oil or butter until onion is translucent and soft.
Add 2 Tablespoons fresh grated ginger. Saute for another minute. Set aside.
Chop 2 pounds carrots.
Add water with bouillon, or chicken stock, to cover. Simmer until carrots are soft.
Add 1 medium potato and continue to simmer until potato is soft.
You can add more liquid, if needed, and add one chopped peeled apple, if desired.
Place everything in blender or food processor and puree.
Optional: add sage or nutmeg.
Return to cooking pot.
This can be chilled and reheated before serving.
Before serving, reheat soup and add 1 pint cream.
Garnish as desired (maple syrup).
This freezes well.

No comments: