Μας έπιασε ξαφνικά μια λιγούρα και δεν ξέρουμε τί να φτιάξουμε στα γρήγορα;
Έρχονται ξαφνικά φίλοι απροειδοποίητα σπίτι μας και δεν έχουμε όρεξη να παραγγείλουμε πίτσα ή σουβλάκια;
Βαριόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι χρονοβόρο, γιατί έχουμε και το blog να ασχοληθούμε;
Υπάρχει λύση!
Η μακαρονάδα που μας έγραψε η Νένα για ξεκίνημα και μας άνοιξε την όρεξη!
Και η μακαρονάδα "της πλάκας". Στο άψε σβήσε, με μεγάάάάλη δόση τεμπελιάς!
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο 5 προτιμώ εγώ)
σύγλινο*
πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
ταχίνι
λάδι
σκόρδο
αλάτι
πιπέρια
ρίγανη
τριμμένο τυρί για μακαρόνια (ό,τι προτιμούμε)
Τί κάνουμε;
Απλά πράγματα.
Βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια, προσθέτουμε λίγο αλάτι, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο, βάζουμε το σύγλινο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και μετά 5' ρίχνουμε τα μακαρόνια. Μόλις 4' πριν λήξει ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών, προσθέτουμε τις πιπεριές φλωρίνης.
Σχεδόν έτοιμοι.
Σουρώνουμε, αλλά αφήνουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όσο ταχίνι θέλουμε (4 κουταλιές σούπας για παράδειγμα) και έτσι δημιουργείται ένα είδος σάλτσας.
Ρίχνουμε και πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, καλό ανακάτεμα, μπόλικα φρέσκα πιπέρια φρεσκοτριμμένα, παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει, άντε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το χρώμα και είμαστε έτοιμοι!
Συνολικός χρόνος; Όχι πάνω από 20΄ all included!
Μήπως τελικά να αλλάξω τον τίτλο και να γράψω "Μακαρονάδα Πατήσια-Ομόνοια"; Με τον ηλεκτρικό, εννοείται, αν πηγαίναμε με αυτοκίνητο μέχρι παστίτσιο θα προλαβαίναμε να φτιάξουμε, χαχα!
*Ευχαριστώώώ!
No comments:
Post a Comment