Friday, May 01, 2009

Φιλαδελφειώτες και Χαλκιδονιώτες τοπικοί "άρχοντες"...



Πόσα χρόνια ακόμα θα πρέπει να σας παρατηρούμε να βιάζετε την γειτονιά μας, κάθε θλιβερή και κακόγουστη Πρωτομαγιά;

Όλοι λέτε ότι θα αλλάξετε τον τρόπο εορτασμού -ΧΑ! τον τρόπο εξευτελισμού πείτε καλύτερα- αλλά τελικά πάντα τα ίδια χάλια, η ίδια τσίκνα, τα ίδια σώβρακα. Άντε, αλλάζουν λίγο τα μοντέλα και τα χρώματα στα εσώρουχα, ας μην γίνομαι άδικη.

Φέτος στο χάλι της Πρωτομαγιάς, μαζί με τα σώβρακα και τα πλαστικά παπούτσια προστέθηκε και ένα νέο είδος εμπορεύματος: αλλοδαπός κρατούσε από λουρί έναν όμορφο κυνηγετικό σκύλο και τον "προωθούσε" στους περαστικούς μοιράζοντας κάρτες, καθώς προφανώς είχε και άλλα ζώα προς πώληση.

Τους τοπικούς μας άρχοντες, πού μπορούμε να τους πουλήσουμε; Έστω να τους χαρίσουμε; Aρκεί να τους ξεφορτωθούμε!

Γιατί αυτό το χάλι είναι πραγματικά λυπηρό και εξοργιστικό ταυτόχρονα.

Κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι έγινε και κάποια σοβαρή αλλαγή και στους δύο δήμους.

Σκατά στα μούτρα σας κύριοι και κυρίες και ντροπή σας!

Στο μεταξύ στο ποτάμι επικρατεί μία εξίσου άθλια κατάσταση και κοιμόμαστε με αντικουνουπικά ακόμα και τον Γενάρη, αλλά εκεί δεν ενδιαφέρεται κανείς να καθαρίσει, να δώσει μια μόνιμη λύση και να μετατρέψει μια πηγή σκουπιδιών και μικροβίων σε έναν μικρό παράδεισο, όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.

Ας απολαύσουμε στην φωτογραφία τον ποταμό Dordogne να διασχίζει το La Roque-Cageac στο Perigord Noir και ας κοιμηθούμε άλλη μια χρονιά ήσυχοι και ευτυχισμένοι, αφού ο ουρανός στολίστηκε και πάλι με τα πυροτεχνήματα της βρωμερής και εξευτελιστικής γιορτής της Πρωτομαγιάς στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην Νέα Χαλκηδόνα.

Και του Χρόνου, όσο γίνεται πιο μακρυά. Και Καλό Μήνα!

ΥΓ. Στο μεταξύ, διαβάζω στην Roadartist in Athens για την 21η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο και θυμώνω ακόμα περισσότερο για τα χάλια της γειτονιάς μου. Γιατί εναλλακτικές αξιόλογες και ευπρόσδεκτες υπάρχουν πάντα, αρκεί να μην επικρατεί τελικά η παντελής έλλειψη κουλτούρας, η αμορφωσιά, η κακογουστιά, η βλακεία και ο ωχαδερφισμός.

9 comments:

Roadartist said...

Τα είπες και ξεθύμανες.. Τι να πω κρίμα, αυτό το βλάχικο και την κακογουστιά που λες το έχουμε δυστυχώς.. και δε ξέρω αν ποτέ θα λυτρωθούμε από αυτά.. Το πιο εξοργιστικό όμως το περιστατικό με το λυκόσκυλο... Πόσα χρόνια θα επιστρέφουμε πίσω;;;..
..Καλό μήνα..

μαριάννα said...

Καλό μήνα και λουλουδιαστός να είναι ο Μάης σου! Ο προσωπικός σου Μάης. Γιατί αν περιμένουμε από τους τοπικούς άρχοντες να ομορφύνουν τη ζωή μας... σωθήκαμε. Όπως σωθήκαμε γενικά από τους πολιτικούς του κόσμου. Όπου για να φαίνονται ασήμαντα, όσα με μεγάλη ευστοχία καταγγέλεις, μας ξεπετάνε κι έναν φονικό ιό κάθε τρεις και λίγο για να μαζευόμαστε.
Καλή Πρωτομαγιά λοιπόν προσωπική, με μουσικές, γεύσεις και χρώματα, από αυτά που τόσο γενναιόδωρα, εσύ ξέρεις να μας χαρίζεις!

claire said...

Καλό μήνα λοιπόν και πάντα καλοτάξιδοι, μακριά απο ό,τι μας πληγώνει!
Πόσες φορές το ψιθύρισα ή μάλλον το βροντοφώναξα όπου κι αν βρέθηκα, όξω απο δω,γιατί τη χώρα μας την κάναμε τόσο μπάχαλο , για να μην πω τίποτε άλλο . Εκείνο το άλλο ... λειτουργεί ρολόι, ενω το κράτος μας.....

Gianni said...

Καλό Μήνα!
Έχω σταματήσει να τα βάζω με τους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες κτλ
Πλέον τα βάζω με εμάς που τους βγάζουμε...

Pastaflora said...

Η μεγαλύτερη συμφορά αυτής της χώρας είναι οι κάτοικοί της... Κανονικά στην ψηφοφορία για τους μεγάλους Ελληνες έπρεπε να αναδείξουν στο νούμερο ένα τον babis Vovos.
Πολλές μαγιάτικες ευχές!
(τα φασόλια ακόμα να τα μαγειρέψουμε...)

Unknown said...

Μα τί λες τώρα;
Μπορεί να λείψει το παζάρι από τους εορτασμούς;
Ξεχνάς ότι ζούμε σε καπιταλιστική ελεύθερη αγορά;

Juanita La Quejica said...

Καλό Μήνα σε όλους και όλες!

Roadartist, αυτό με τον σκύλο μας σόκαρε ελαφρώς... ποιός ξέρει του χρόνου τί άλλο θα πωλούν και με τί τρόπο...

Μαριάννα μου, δύσκολο να διατηρούμε τον προσωπικό μας Μάη ανθισμένο κάτω από τέτοιες συνθήκες, βρώμας, κακογουστιάς και ανόητης βαβούρας. Αλλά οκ, πέρασε και αυτή η Πρωτομαγιά, ας ελπίζουμε του χρόνου... να είμαστε μακρυά! Γιατί για βελτίωση είναι τελικά μάταιο να ελπίζουμε.

Claire, σε νοιώθω απόλυτα! Το χάρηκες το ποδήλατο αυτές τις μέρες των αργιών;

Γιάννη μου, αυτό τελικά μήπως είναι και λίγο παραμύθι; Γιατί σε εμάς η πρώτη και η δεύτερη εκλογικές δυνάμεις στις εκλογές, διαφέρουν γύρω στις 30 ψήφους. Οπότε... ποιός ευθύνεται τελικά δεν ξέρω. Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο για όλους να ακολουθήσουν την πεπατημένη και να διαινωνίζουν τα σκατά των προηγουμένων. Δεν υπάρχει φαντασία, βούληση, λεφτά, καλλιέργεια... δεν ξέρω.

Pastaflora, στο συγκεκριμένο πανηγύρι μάλλον Μπάμπης ο κοντός με την λαμέ γραβάτα ταιριάζει καλύτερα, χιχι! Ακόμα; Φτιάξτε τα πριν πιάσουν μυγάκια και περιμένω εντυπώσεις!

Σε ανώνυμα σχόλια εδώ προτιμώ να μην απαντώ. Δεν είναι το είδος της επικοινωνίας που με ενδιαφέρει.

Darthiir αν αυτό είναι καπιταλισμός... μάλλον κανιβαλισμός της σημασίας της ημέρας της Πρωτομαγιάς μου φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο.

Katerina ante portas said...

Καλό μήνα Juanita!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί το καλοκαίρι, ντρέπομαι για την εικόνα και τα ακούσματα στο περίφημο "πανηγύρι του Μυστρά"..
Η κακογουστιά και έλλειψη αισθητικής και μέτρου μας συνοδεύει σαν κατάρα τους Νεοέλληνες..

Unknown said...

Ποιά η διαφορά; :ο

:ppp