Thursday, May 28, 2009

Είμαι η Κούβα


Σήμερα τα μεσάνυχτα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην ΕΤ1 την ταινία του Μιχαήλ Καλατόζοφ Είμαι η Κούβα σε παραγωγή Φράνσις Φορντ Κόπολα και Μάρτιν Σκορσέζε.

Ευτυχώς χάρη σε αυτό το αριστούργημα υπάρχει και κάτι που να αξίζει τον χρόνο και την προσοχή μας σήμερα το βράδυ στην ελληνική τηλεόραση. Πρόκειται για ένα μάθημα για όλους, του πως ακόμα και η αφορμή μιας προπαγάνδας μπορεί να οδηγήσει σε ένα ύψιστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όταν υπάρχει ταλέντο, φαντασία και σκληρή δουλειά.

Χαρακτηριστικά μάλλον άγνωστα στους 5 συμπατριώτες μας που ζητούν την προσοχή μας στις 8 το βράδυ, ενώ κανονικά θα έπρεπε όλοι τους να έχουν βρει μια τρύπα να κρυφτούν για το κακίστης ποιότητας φτηνιάρικο μπουλούκι που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα, όντας οι ίδιοι θιασάρχες με πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ εμείς οι υπόλοιποι θιασώτες, όλοι συνένοχοι λίγο-πολύ στην ίδια κακογουστιά.

4 comments:

brujita said...

Καλημερα Juanita! Αλλη μια ενδιαφερουσα προταση μας κανεις για σημερα! :) Η ταινια του Καλατοζοφ ειναι καταπληκτικη! Οπως και η αλλη που εχει κανει "Οταν πετουν οι γερανοι" νομιζω λεγεται στα ελληνικα! Ειναι μεγαλη η τεχνη αυτου του ανθρωπου! Και δε νομιζω να ειναι ιδιαιτερα γνωστος!
Να εισαι καλα, τα φιλια μου σου στελνω!

μαριάννα said...

Ασυζητητί η ταινία του Mikhail Kalatozov είναι χιλιάδες φορές πιο ενδιαφέρουσα. Σιγά να μη κάτσουμε να συγχιστούμε και να κολαστούμε βρίζοντας. Ευχαριστούμε για την πρόταση. Δεν το ήξερα και μου αρέσει πολύ η ιδέα γι απόψε. ;)
Ο Mikhail Kalatozov πραγματι έχει γυρίσει και το άλλο αριστούργημα το Όταν πετούν οι γερανοί. Το έχω ποστάρει ολόκληρο εδώ αν θέλει κάποιος να το δει.

Καλό βράδυ και καλή διασκέδαση!

Anonymous said...

Τρομερή ταινία αλλά πως θα ξυπνήσουμε το πρωί αν καθήσουμε να τη δούμε; Επρεπε να την φύλαγε για την Παρασκευή όπως κάνει συνήθως η ΕΡΤ.
:-(

Anonymous said...

Η Barca έσκισε χθες βράδυ! Viva Cataluna!