Νουά με αράπικα φιστίκια για 6 άτομα
(Cuete encacahuatado)
1 κιλό νουά
50 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
25 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
½ κιλό ντομάτες
50 γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα και ανάλατα
2 φύλλα δάφνη
λαρδί (χοιρινό λίπος) για τηγάνισμα (ή καλαμποκέλαιο)
50 γρ. μπέικον, πάχους ½ εκ.
½ φλυτζ.λευκό κρασί
αλατοπίπερο
Κάνουμε 3 ανοίγματα κατά μήκος στο νουά και γεμίζουμε με αμύγδαλα, μπέικον και δαμάσκηνα.
Σωτάρουμε το κρέας σε βούτυρο για να θωρακιστεί.
Σε χύτρα (ή κατσαρόλα), βάζουμε στο κάτο μέρος μπέικον και επάνω ακουμπάμε το κρέας, προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση του νουά και μαγειρεύουμε.
Για να κάνουμε τη σάλτσα, αλέθουμε την ντομάτα με τα φιστίκια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. Αν θέλουμε, μαζί με την ντομάτα αλέθουμε και 1 σκελ. σκόρδο και 1 κρεμμύδι.
Όταν μαγειρευτεί η σάλτσα, στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε για 5΄. Το κρασί το προσθέτουμε αφού έχουμε βγάλει την κατσαρόλα από την φωτιά.
Κόβουμε το νουά φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
2 comments:
MA;;;
Τσελεμεντέ γράφεις;;;;
Α λα Μέχικο!
Post a Comment