Ο σεφ-δάσκαλος Yuri de Gortarí και ο ερευνητής ιστοριογράφος Edmundo Escamilla μας ταξίδεψαν στο Μεξικό μέσα από κάποια παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους.
Το σεμινάριο διοργάνωσε το Abanico και όσοι πήραμε μέρος πραγματικά ενθουσιαστήκαμε γιατί περάσαμε όμορφα και ταυτόχρονα αποκτήσαμε πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα.
Ελπίζουμε να μας ξανάρθουν σύντομα ο Edmundo, ο Yuri και ο Manuel για να ξαναμαγειρέψουμε παρέα.
Οι συνταγές που μας παρουσίασαν δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες, εκεί όμως που θα δυσκολευτούμε είναι στο να βρούμε τα απαραίτητα υλικά. Το La Tienda δεν φέρνει πια μεξικανικά προϊόντα, ο Μεξικανός έχει κάποια λίγα σε μικρές ποσότητες και προς το παρόν ψάχνουμε να βρούμε κάποια άκρη κυρίως για τις πιπεριές, γιατί χωρίς τα απαραίτητα υλικά το γευστικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σύγκριση με την αρχική συνταγή.
Ακολουθούν οι συνταγές με λεπτομέρειες, σε επόμενα posts.
YΓ. Και το μεγάλο μυστικό; Δένουμε τις κακιές γλώσσες των γειτόνων και έτσι έχουμε εξασφαλισμένη την επιτυχία στο φαγητό μας!
No comments:
Post a Comment