Thursday, December 04, 2014

Στοχοποίηση 17 πολιτών που αντιδρούν στο ξεπούλημα του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε στις 2 Δεκέμβρη τα ονόματα και τις διευθύνσεις 17 πολιτών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση προδήλως αντισυνταγματικών διατάξεων του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής που αφορούν την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Οι διατάξεις αυτές επαναφέρουν επί της ουσίας το «σχέδιο Γρανίτσα», που κρίθηκε τρεις φορές αντισυνταγματικό από το ΣτΕ. Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει την εκφοβιστική τακτική των τελευταίων 14 μηνών, που ξεκίνησε από δυναμικές παρεμβάσεις οργανωμένων οπαδών σε δημοτικά συμβούλια και δημόσιες εκδηλώσεις, για να κορυφωθεί στο τρομοκρατικό πογκρόμ της 20ης Ιουνίου που σκοπό είχε τη ματαίωση δημόσιας εκδήλωσης του Συντονιστικού Κατοίκων.
 
Σήμερα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο μηχανισμός του στοχοποιούν 17 πολίτες που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους στα ένδικα μέσα. Είναι εμφανές ότι ο Δ. Μελισσανίδης, πέραν των άλλων, προσπαθεί να καλύψει τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνει στους οπαδούς της ΑΕΚ, για άδεια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Έτσι, στοχοποιεί τους πολίτες που ασκούν ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, σε μια προσπάθεια να στρέψει το μένος των οπαδών προς τους «εχθρούς» της ΑΕΚ και να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο.
 
Η πλήρης κάλυψη που έχει προσφερθεί στον Μελισσανίδη από την κυβέρνηση, η συμπαιγνία των κομμάτων που έσπευσαν να κάνουν νόμο του κράτους τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, κουρελιάζοντας το σύνταγμα, τους νόμους και τις αποφάσεις του ΣτΕ, η προθυμία της νέας περιφερειακής διοίκησης να χορηγήσει 20 εκατ. ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ιδιωτικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο παράλληλα αρπάζει ένα κομμάτι του Άλσους, η στάση της νέας δημοτικής πλειοψηφίας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που φαίνεται να αποδέχεται τις διατάξεις του αντισυνταγματικού νόμου 4277/2014 και δηλώνει έτοιμη να συναντηθεί με «θεσμικούς παράγοντες της ΑΕΚ»,  αποθρασύνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και νομιμοποιούν πολιτικά τη στοχοποίηση και τον εκβιασμό των κατοίκων.
 
Το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών στέκεται δίπλα στους πολίτες που επέλεξαν αυτό το μέσο κι αυτή τη στιγμή για τη δημόσια υπεράσπιση του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας και καταγγέλλει τη στοχοποίησή τους εξαιτίας αυτής της επιλογής τους. Δηλώνουμε και πάλι προς όλους τους ενδιαφερόμενους πως για ό,τι πιθανόν συμβεί στους 17 προσφεύγοντες, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον από εμάς, θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η «Οικογένεια» της ΑΕΚ, το ελληνικό κράτος και ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι μας, όποιο όπλο κι αν διαλέγουμε σε κάθε στιγμή της μάχης, ασκώντας ένδικα ή άλλα μέσα κατά την κρίση και τις επιλογές μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του Άλσους και της πόλης. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν.
 
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΕΡΜΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν.Φ. - Ν.Χ. ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

No comments: