Monday, September 04, 2017

"Μεταξύ Φίλων": Συναυλία Λατινοαμερικάνων και Ελλήνων στο Θέατρο Ρεματιάς

Entre Amigos / Μεταξύ Φίλων


Mε οδηγούς 22 μουσικούς από το Περού, τη Χιλή, την Αργεντινή, το Μεξικό, τη Βολιβία, την Κούβα και την Ελλάδα, απομακρυνόμαστε από τη γενέτειρα της Οκτωβριανής Επανάστασης για να ταξιδέψουμε, μαζί με τις ιδέες της, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, με λίγες στάσεις στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα), και να γνωρίσουμε την τραγουδοποιία των κινημάτων τους από τότε έως σήμερα.

Οι Entre Amigos παρουσιάζουν επαναστατικά τραγούδια της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης καθώς και σύγχρονες συνθέσεις του Χαλανδραίου μουσικού από τη Χιλή, Alejandro Diaz. Ο ίδιος σημειώνει: «Ο 20ος αιώνας βρίσκει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στο έλεος των μεγάλων αφεντικών, των τσιφλικάδων και των αποικιοκρατών. Στα χρόνια γύρω από την Οκτωβριανή Επανάσταση ξεκινά να εκδηλώνεται σταδιακά ένα απελευθερωτικό ρεύμα, με αγώνες για την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη, που κρατάει μέχρι τις μέρες μας. Στα χαρακώματα των αγωνιστών της Λατινικής Αμερικής υπήρχε πάντα και μια κιθάρα. Και καθώς οι ιδέες ταξίδευαν από τη Ρωσία, στην Ευρώπη και μέχρι τη Λατινική Αμερική, τα κινήματα γεννιόντουσαν και συνοδεύονταν με τραγούδια…»

Εμφανίζονται οι μουσικοί: Martha Moreleon, Pedro Fabian, Alejandro Diaz, Δημήτρης Καραγιάννης, Όσβαλντ Αμιράλης, Κώστας Βαζούρας, Herman Mayr, Oscar Pozo Ramos, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Μπενετάτος, Jose Fabian, Γιώργος Μπαρδάκης, Leonora Moreleon,  Γιώργος Ρούλος, Νίκος Χατζηελευθερίου, Γιώργος Ζαρέας, Λεωνίδας Πλιάτσικας, Juan Rablo Moriatis, Περουλής Σακελλαρίδης, Eduardo Villasis, Δημήτρης Βουτσάς, Carlos Villasis.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα πρόσωπα καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη  
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Πηγή: http://www.culturenow.gr




No comments: