Sunday, March 18, 2007

Episodio II - Lágrimas Negras

Μάρτη ή Απρίλη του 2007 αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος του "Lágrimas Negras", όπου ο Diego El Cigala θα προσπαθήσει να φέρει σε επαφή τα boleros και τα tangos με το flamenco. Ο ίδιος δεν έχει δώσει άλλες πληροφορίες προς το παρόν για τη νέα του δουλειά, έχει πάντως τονίσει την αγάπη του για τις "Dos Gardenias" (που τραγουδά καταπληκτικά στα live θυμίζοντας και το τελευταίο του cd στο ρεφραίν με το στίχο Picasso - Dos Gardenias para tí) και τα "Ojos Verdes" (που μας ταιριάζουν ούτως ή άλλως). Στόχος του είναι να ακούγεται σαν να έχουν γραφτεί την ίδια μέρα και τα δύο cds, παρά την διαφορά των 3-4 χρόνων.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται να "σαρώσει" σε ελάχιστες ώρες στο Zócalo, στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του México, στις εκδηλώσεις για την "Νύχτα της Άνοιξης". Θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Venezuela, την Αργεντινή, την Χιλή και θα ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο την Πρωταπριλιά στο Miami Carnival Center, στις ΗΠΑ.

Να δούμε πότε θα βρεθεί κάποιος "ειδικός" -πανάθεμά τους- να τον φέρει και στην Ελλάδα. Όλα τα σκουπίδια, τους τριτοκλασσάτους και τους ετοιμοθάνατους τους φέρνουν ξανά και ξανά, γεμίσαμε και χορτάσαμε από τέτοιους. Τους "ροζουλί βερμούτ" για παράδειγμα μπορούμε να τους έχουμε κάθε χρόνο στην Αθήνα... καλλιτέχνες που να έχουν κάτι να δείξουν, μια φωνή, μια σύνθεση, κάτι τελοσπάντων... μπα... δύσκολο. Εκτός αν είναι ήδη συνταξιούχοι, έτοιμοι να αποδημήσουν ή αν βρίσκονται στα "κάτω" τους, οπότε καλή η Αθήνα για μια "αρπαχτή".

6 comments:

Reo 5432 said...

Αγαπώ τη flamenco επιρροή στη μουσική, ειδικά οι κιθαρίστες και μερικές ομάδες που μας δίνουν κάποιο αέρα τσιγγάνων, όπως Ojos de Brujo, Navajita Plateá και Chambao. Απολαμβάνω πραγματικά το flamenco ήχο και τις μορφές κιθάρων όπως το Jose Luis Rodríguez, Paco de Lucía, φυσικά, το Diego EL Cigala.

Juanita La Quejica said...

Ο Cigala μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ερμηνευτής του flamenco (αν και είναι πολύ σχετικό όλο αυτό τελικά, ποιός είναι ο καλύτερος, παρότι αγαπημένη συζήτηση στον χώρο των aficcionados), πάντως σίγουρα είναι ο μεγαλύτερος "διασκεδαστής", με το ευρύτερο φάσμα ερμηνείας.
Τους Navajita Plateá δεν τους έχω ακούσει ποτέ, ευχαριστώ για την πρόταση, θα τους ψάξω.

nyctolouloudo said...

δεν έρχονται γιατί
a δεν θα έχουν κοινό μεγάλο και
b δεν τους πληρώνουν μάλλον...
δεν ξέρω δηλ έτσι νομίζω.
δεν ασχολούμαι με αυτό το είδος της μουσικής αν και μου αρέσουν τρομερά τα Fados.
πάντως εγώ θα πήγαινα.

Juanita La Quejica said...

Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο λόγος μεθυσμένα χρώματα. Τις ελάχιστες φορές που έχουν ήδη έρθει κάποιοι σπουδαίοι καλλιτέχνες στην Αθήνα, τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί πολύ πριν την ημέρα της συναυλίας ή της παράστασης.
Και σίγουρα ζητούν πολύ λιγότερα από ό,τι ένα "μονδέρνο" εμπορικό σχήμα.

Anonymous said...

"Όλα τα σκουπίδια, τους τριτοκλασσάτους και τους ετοιμοθάνατους τους φέρνουν ξανά και ξανά, γεμίσαμε και χορτάσαμε από τέτοιους."

Δικαίωμά σου να είσαι fan του Cigala αλλά να διατυπώνεις φτηνές, πανεύκολες και ισοπεδωτικές σκέψεις δεδομένου ότι εχουν περάσει ΜΥΘΟΙ από εδώ, αυτό δεν μειώνει τίποτα άλλο παρά την ίδια σου την γνώμη. Έχουν γράψει ιστορία κι αυτό δεν αλλάζει.

Όσο για την αγάπη του για τα "Dos Gardenias" και "Ojos Verdes" ελπίζω να την κρατήσει κρυφή. Είναι μεγάλα τραγούδια.

Juanita La Quejica said...

Αν υπήρχαν κάπου οι δικές σου απόψεις και γούστα Ojos Verdes και όχι μόνο αυτού του είδους η κριτική, θα το συζητούσα μαζί σου. Αλλά μιας και δεν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει, παρά μόνο η άρνηση, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και μένω εδώ. Τώρα για τον Diego και τα τραγούδια... ακόμα και εδώ φαίνεται ο στόχος της κριτικής σου και η σημασία της τελικά...