Ένα από τα αγαπημένα μου συνοδευτικά παντός καιρού είναι η μελιτζανοσαλάτα. Τα καλοκαίρια στο πατρικό μου υπήρχε πάντα κάποιο μεγάάάαάλο τάπερ στο ψυγείο και οι φίλοι την ζητούσαν ακόμα και μαζί με τον καφέ, η μελιτζανοσαλάτα της μαμάς έκανε θραύση εις τας εξοχάς! Η δική της εκδοχή είχε μόνο λάδι, ξύδι, αλάτι και μπόλικα καρύδια, εκτός βέβαια από την ψίχα της ψημμένης μελιτζάνας.
Η δική μου γίνεται ανάλογα με τα κέφια... τον τελευταίο καιρό περνάω την φάση του ταχινιού, οπότε θα σας περιγράψω την πιο με "απ΄όλα" εκδοχή.
Υλικά
-ψίχα από ψητές στο γκριλ μελιτζάνες φλάσκες, χονδροκομμένη και όχι λειωμένη
-ελαιόλαδο
-ξίδι βαλσαμικό και μηλόξιδο
-ταχίνι
-γιαούρτι (αν δεν το θέλουμε, τότε ντομάτα χονδροκομμένη)
-κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-μαιντανός ψιλοκομμένος
-πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
-σκόρδο
-αλατοπίπερο
-κουκουνάρια ή καρύδια
-κίμινο (προαιρετικά, όπως στο μπαμπά γκανούς)
Εκτέλεση
Κατά τα γνωστά, αφού ψήσουμε και καθαρίσουμε τηνψίχα, προσθέτουμε τα υγρά μέχρι να αποκτήσει η μελιτζανοσαλάτα την υφή π0υ προτιμούμε. Στο τέλος βάζουμε τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς και συνοδεύουμε με ψημμένες για λίγο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι αραβικές πίττες.
No comments:
Post a Comment