Saturday, June 30, 2007

Ορτύκια σε πράσινες φωλιές

Υλικά
4 ορτύκια (γύρω στα 250 γρ. έκαστο)
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
λευκό κρασί
μαϊντανός
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
πάπρικα
ρίγανη
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε (αν βαστάει η καρδιά μας!) τα ορτύκια και τα καψαλίσουμε στον νεροχύτη σε βαμβάκι με οινόπνευμα, τα αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.
Τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος και βάζουμε μέσα τα ορτύκια. Αν θέλουμε δένουμε τις πιπεριές για να μην βγουν έξω τα ορτύκια.
Στην κατσαρόλα που σωτάραμε τα ορτύκι ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε 2 κ.σ.αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβωλιάσει.
Τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές με τα ορτύκια και μαγειρεύουμε για 5΄ με ανοιχτό καπάκι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το λευκό κρασί, μαϊντανό, αλατοπίπερο ρίγανη και πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα το πολύ. Μπορούμε αν προτιμούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ταψί και να μαγειρέψουμε στο φούρνο, στους 180ο C για τον ίδιο περίπου χρόνο, ίσως λίγο λιγότερο.

No comments: