Με τόση ζέστη, μόνο κρύα μεζεδάκια γίνονται με ευχαρίστηση. Κάτι γρήγορο και εύκολο, για να συνοδέψουμε ένα ποτηράκι παγωμένο κρασί το βράδυ στην καυτή βεράντα μας.
Πιπεριές Φλωρίνης με τόνο
Αυτοσχεδιασμός στα υλικά μεγάλος.
Σήμερα είχα:
1 βάζο πιπεριές φλωρίνης Royal (Γεια σου φίλε Σ., αφιερωμένη σε σένα η συνταγή, εμπνευσμένη από τις κοκκινοσκουφίτσες σου!)
2 κονσέρβες τόνος σε νερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνιθος
7 ελιές καλαμών
1 καυτερή πιπερίτσα
ελαιόλαδο
βαλσαμικό λευκό ξίδι
λεμονοχυμός
ρίγανη
Ψιλόκοψα τα λαχανικά και τα ανάμιξα με τον τόνο.
Έριξα λίγο λεμόνι στην γέμιση.
Αφού τις γέμισα, έριξα από πάνω λάδι, λεμονοχυμό, βαλσαμικό λευκό και ρίγανη. Θα μπορούσα ίσως να ρίξω και λίγο σκόρδο, αλλά δεν ήθελα να το βαρύνω σαν γεύση. Βγαίνει λίγο καυτερούτσικο.
No comments:
Post a Comment