Κάτι εύκολο και γρήγορο, που σηκώνει ουζάκι.
Ατζούγιες και λαχανικά σε ανοιχτό σάντουϊτς
Υλικά
8 ατζούγιες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
σκόρδο (κατά βούληση)
ελαιόλαδο
ξύδι βαλσαμικό λευκό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις ροδέλες μελιτζάνας στο γκριλ αφού τις λαδώσουμε ελαφρά, ή τις τηγανίζουμε, ή τις φτιάχνουμε στο τηγάνι-γκριλιέρα.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες μελιτζάνες και στη συνέχεια τις ντομάτες (να είναι κόκκινες και ζουμερές κατά προτίμηση).
Από πάνω βάζουμε 1 φιλέτο ατζούγιας και τρίβουμε λίγο πιπέρι μαύρο.
Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με ξίδι λευκό βαλσαμικό και σκόρδο τριμμένο, αν θέλουμε προσθέτουμε και ρίγανη και ρίχνουμε λίγες σταγόνες πάνω από τα ψωμάκια με τα υλικά μας, για να πάρουν άρωμα.
No comments:
Post a Comment