Υλικά
200 γρ.γαριδούλες ψίχα

1 κρεμμύδι
250 γρ.αλεύρι
1 κ.σ.μαγιά
1 καυτερή πιπερίτσα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί (ή σόδα, αν δεν βάλουμε την μαγιά)
μαϊντανός
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τριμμένο κρεμμύδι με την ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε τις γαριδούλες. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κρασί, την μαγιά και όσο νερό χρειαστεί για ένα χυλό πηχτούτσικο. Αφήνουμε στο ψυγείο καναδυό ώρες να σταθεί το μείγμα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Τις στραγγίζουμε μέχρι να τις σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

No comments:
Post a Comment