Tuesday, December 29, 2009

Η λιτανεία του μάγκα


Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν αυτές τις μέρες εναγωνίως στα νεκροταφεία ανάμεσα στους τάφους και στις λάσπες έναν ιερέα για να κάνει τρισάγιο στα μνήματα των αγαπημένων εκλειπόντων.

Αφιερωμένο στα μέλη της Αστυνομίας της Νέας Φιλαδέλφειας που αναφωνούν με αγανάκτηση "πάλι τα ίδια;", όταν κάποιος πολίτης πηγαίνει να καταγγείλει διάρηξη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και κλοπή τσαντών κλπ, κατά την διάρκεια συνήθως της κηδείας ενός δικού του ανθρώπου στο Νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κόκκινο Μύλο.

Αφιερωμένο τελικά σε όλους εκείνους τους κλέφτες -"επίσημους" και μη- που αναγνωρίζουν την ευκαιρία και την εκμεταλλεύονται στο μέγιστο, όταν ο Έλληνας προσπαθεί να τιμήσει και να πενθήσει τον νεκρό του στην τελευταία του κατοικία.
 



3 comments:

Katerina ante portas said...

Καλή χρονιά αγαπητή μου Juanita, καλύτερη από αυτή που πέρασε.
Αποκαρδιωτικό περιστατικό.. Αλλά δεν είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μόνο. Παραβιάζουν τα αυτοκίνητα στο Γκάζι, κυκλοφορούν ασύδοτοι πορτοφολάδες στο ΗΣΑΠ και πάει λέγοντας.

Unknown said...

Λες και όσο πιό ατομιστική γίνεται η θεώρηση των πραγμάτων μας, τόσο ελαττώνεται ο σεβασμός και τόσο αυξάνεται η "αναδιανομή" και ο σφετερισμός...

Βρε λες;

Juanita La Quejica said...

Έχεις δίκιο Κατερίνα, παντού υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Αλλά ειδικά στα νεκροταφεία (που εύκολα θα μπορούσαν να στήσουν καρτέρι οι της αστυνομίας και να διώξουν τις σπείρες) είναι απλά too much.
Darthiir... δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος, μπορεί εν μέρει. Σε συνδυασμό με ένα διαλυμένο κράτος. Οπότε η μόνη λύση βλέπω να είναι ... η λειτανία του μάγκα!