Friday, May 07, 2010

Διδασκαλία της Ισπανικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο

Η Ισπανική γλώσσα διδάσκεται στα σχολεία!

Μπορείς κι εσύ να επιλέξεις τα Ισπανικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο!

Η Ισπανική γλώσσα από το Σεπτέμβριο του 2009 έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και διδάσκεται ήδη σε πολλά σχολεία, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς.

Στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων λόγω της ευκολίας στην εκμάθησή της, μέσο προσέγγισης του ισπανόφωνου κόσμου και του πολιτισμού του, η Ισπανική είναι μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς, καθώς είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες Λατινικής Αμερικής) και η δεύτερη επίσημη στη Βραζιλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην εποχή μας, η αυξανόμενη ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών με τα ισπανόφωνα κράτη, καθιστά τα Ισπανικά αναγκαίο επαγγελματικό εφόδιο!

Μάθε Ισπανικά στο Σχολείο σου!

Σύλλογοι Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας

Πληροφορίες:
aplifhi@yahoo.gr, aspegr@otenet.gr,
estudiantes.isp@gmail.com, licenciados.isp@gmail.com.
Τηλ.Επικοινωνίας: 6943701085 – 6986166596 – 6974673887

5 comments:

μαριάννα said...

Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει μπει στα δημοτικά, ενώ διδάσκονται αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά κι έτσι τα παιδιά δηλώνουν αναγκαστικά μια από αυτές τις γλώσσες που έχουν ήδη αρχίσει. Φέτος από τα 23 παιδιά της τάξης μου και από τα 25 του άλλου τμήματος, δεν δήλωσε ισπανικά ούτε ένα, ενώ ιταλικά δήλωσε ένα. Όλα τα υπόλοιπα πήγαν γαλλικά και γερμανικά. Σε ερώτησή μου απάντησαν ότι θα ήθελαν, αλλά επιλέγουν αυτή που ήδη έχουν αρχίσει για σιγουριά. Χαίρομαι που έβαλαν τα ισπανικά λοιπόν, αλλά ας το κάνουν σωστά. Ας μπει και στα δημοτικά ώστε να είναι ισότιμη με τις άλλες.

Juanita La Quejica said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τί είδους στραβή αρχή είναι αυτή που έμελε να γίνει στα σχολεία για την γλώσσα του Θερβάντες.
Αλλά για την Ελλάδα μιλάμε. Για το απόλυτο μπάχαλο. Σιγά μην έφτιαχναν κάτι εξαρχής σωστά. Και ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, έχει επιτευχθεί βήμα βήμα μόνο μετά από ζωηρό αγώνα των παιδιών των συλλόγων και κάποιων λίγων υπευθύνων που τους βοήθησαν.

claire said...

Νομίζω μπορούν να το επιλέξουν και στο Λύκειο ψαν μάθημα επιλογής, Α ή Β Λυκ. αλλά προυποθέτει δυο πράγματα: ικανό αριθμό μαθητών και νομίζω το πιο δύσκολο να στείλουν καθηγητή , που για να συμπληρώνει ωράριο μάλλον θα πρεπει να γυρνά καμμιά δεκαριά σχολεία!

Θαλασσινή said...

Ξεκινησαμε από τα Πανεπιστήμια ... που θα πάει θα φτάσει και στο Δημοτικό. πρώτα χτίζουμε την στέγη και μετά τα θεμέλια... ίσως να είναι ο αντισεισμικός τρόπος σκέψης παραγωγής "τουβλων"

Juanita La Quejica said...

Claire, αρχικά τους παίρνουν σαν ωρομίσθιους. Χρειάζεται και σε αυτήν την περίπτωση να συμπληρώνουν φουλ ωράριο; Δεν έχω ιδέα πώς λειτουργεί το σύστημα.

Θαλασσινή, καταπληκτική παρατήρηση!