Friday, July 06, 2007

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Την περασμένη Άνοιξη το περιμέναμε, αλλά τελικά θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη το νέο cd "Dos Lágrimas" του Diego El Cigala. Συνεργάτες του ο εξαίρετος Κουβανός πιανίστας Guillermo Rubalcaba, στο ακορντεόν ο Γάλλος Richard Galiano, τραγουδιστής ο Reinaldo Creagh που τον έχουμε ακούσει στην Vieja Trova Santiaguera και στα κρουστά οι γνωστοί Κουβανοί μουσικοί Changuito και Tata Güines, σε μία συνάντηση του cante flamenco και των ήχων της Λατινικής Αμερικής.

Στο cd -που θα είναι συνέχεια του "Lágrimas Negras" αλλά αντί του Bebo Valdés στο πιάνο θα είναι στη θέση του ο εξίσου διάσημος Rubalcaba- θα ακούσουμε boleros, chachachá, copla και tangos. Θα ακούσουμε την δική του ερμηνεία των boleros του Antonio Machín "Dos Gardenias" και "Compromiso", καθώς και τις coplas "María de la O" του Rafael de León και το "Dos cruces" του Antonio Molina. Έκπληξη θεωρείται το "Caruso" του Lucio Dalla, που θα το ερμηνεύσει σε ένα κράμα αργεντίνικου tango.

Η περιοδεία για το "Dos Lágrimas" ξεκινά από την Valencia, στις 14 Ιουλίου. Μετά από αρκετές πόλεις στην Ισπανία, ακολουθεί η Βενεζουέλα και η Κολομβία. Στην σκηνή θα βρίσκονται δύο πιάνα για τον Guillermo Rubalcaba και τον Jaime Calabuch, ο Ανδαλουσιανός και αγαπητός στους aficcionados του flamenco Diego del Morao στην κιθάρα, ο Yelsy Heredia στο κοντραμπάσσο και οι Changuito, Tata Güines και Sabú (που τον συνοδεύει συνήθως στις ζωντανές εμφανίσεις του) στα κρουστά.

2 comments:

kiki said...

Βρε λύσσα με το Ντιέγκο...αχ και να μπορούσα να στον φέρω στην Αθήνα μπας και ησύχαζες...χαχα!

Juanita La Quejica said...

Για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα;
ΧΑΧΑ! Πάντως, ακόμα και ο Δ. που τον ακούσαμε παρέα στην Μάλαγα, πολύ θα ήθελε να τον ξανακούσει, είναι διασκεδαστής ο άνθρωπος και ξέρει πολύ καλά τί κάνει.
Είδες ατυχία; Για λίγες μέρες τον χάνουμε... φτου! Δεν μας πάει φέτος από πλευράς συναυλιών στην Ισπανία...