

Υλικά

1 κ.μπαρμπούνια
6 αντζούγιες σε λάδι
1-2 κ.σ.πελτές τομάτας
3-4 σκελ.σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες
ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
μαϊντανός
ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε καλά το φούρνο.
Λειώνουμε τις αντζούγιες σε πάστα με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον πελτέ και τα σκόρδα λειωμένα. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο ενός πήλινου σκεύους για ψήσιμο στο φούρνο.
Από πάνω απλώνουμε τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
Στην επόμενη στρώση βάζουμε τα μπαρμπούνια και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα ψίχουλα (γύρω στις 3 χούφτες, να καλύψουν το φαγητό μας) ανακατεμένα με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 200ο.

Update 16-8-07
Φωτογραφία από τη Μαρίνα και τον CGP. Ευχαριστώ!
No comments:
Post a Comment