Monday, January 13, 2014

Ντοκιμαντέρ για την Γαστρονομική Επανάσταση στο Περού

Δείτε τον κόσμο αλλιώς!
ΕNA ΜΟΝAΔΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ
ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 16.00 στον Κινηματογράφο Δαναός
Με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Ο Ferran Adrià, ο διασημότερος σεφ του κόσμου, και ο Gastón Acurio, ο μάγειρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Λατινική Αμερική, ξεκινούν ένα ταξίδι για να εξερευνήσουν τις ρίζες της μεγάλης περουβιανής κουζίνας και να επιτύχουν μέσω αυτής να αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων της χώρας.
Έτσι ξεκίνησε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που συμβαίνει σήμερα στο Περού. Εκεί, το φαγητό, η παρασκευή και η απόλαυσή του, έχουν αποκτήσει πολιτικές διαστάσεις και τόσο εκρηκτική δύναμη, που αλλάζει το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων. Χάρη σε μια ομάδα εμπνευσμένων και ταλαντούχων ανθρώπων, το Περού έχει αναπτύξει σήμερα έναν τεράστιο μηχανισμό που δημιουργεί εξαιρετικούς παραγωγούς, σεφ, επιχειρηματίες και εστιατόρια. Πάνω από 80.000 νέοι έχουν επιλέξει να μελετήσουν τη γαστρονομία, αντί να παίξουν ποδόσφαιρο.
Το Peru Sabe καταγράφει αυτό το ταξίδι. Μια συναρπαστική μαρτυρία για το πώς η περουβιανή κουζίνα ανακάλυψε την τέλεια συνταγή για την τόνωση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά στοιχεία της.
Διοργάνωση και Καλλιτεχνική Επιμέλεια CineDoc
Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή
Η προβολή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας.
Μετά την προβολή, η πρεσβεία του Περού θα κεράσει όλους τους θεατές Pisco Sour!
Θα κληρωθεί επίσης ένα ειδικό περουβιανό Μενού by Natchef για 2 άτομα στο BREEDER FEEDER, το εστιατόριο της Γκαλερί Breeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, Τ: +30 210 3317527 / +30 6937845957
Μετά την προβολή όλοι στις 15/1 όσοι έχουν εισιτήριο CineDoc θα έχουν 15% έκπτωση στο Scala Vinotheka (Σίνα 50, τηλ.: 21 0361 0041)
 

 
Βιογραφικά
 
Ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Ferran Adrià είναι ένας από τους διασημότερους σεφ του κόσμου και ανακυρήχθηκε ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο από το περιοδικό Time. Η επιρροή του φτάνει πολύ πέρα από τον κόσμο της μοριακής μαγειρικής, που αποτελεί δική του εφεύρεση. Το εστιατόριο του, El Bulli, στην Καταλονία, ψηφίστηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο τα έτη 2002, 2006, 2007, 2008 και 2009, που έκλεισε προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας γύρω από τη γαστρονομία. Το 2007 ο Ferran ίδρυσε το Pachacútec Culinary School, σε συνεργασία με την Astrid & Gastón Corporation, στην οποία προεδρεύει ο Gastón Acurio.
Σε όλη του τη σταδιοδρομία, έχει επιδείξει μια ακούραστη ικανότητα δημιουργίας και καινοτομίας, όχι μόνο από γαστρονομική άποψη, αλλά σχεδόν σε όλες τις πτυχές της φιλοξενίας.
 
Ο Gastón Acurio είναι διάσημος σεφ, συγγραφέας, επιχειρηματίας, και μεγάλος υποστηρικτής της Περουβιανής μαγειρικής τέχνης.
Το 2005 ανακυρήχθηκε Επιχειρηματίας της Χρονιάς από το περιοδικό América Economía. Διαθέτει παγκόσμια αναγνώριση για την εκκίνηση μιας επανάστασης που απογείωσε την περουβιανή κουζίνα. Κατά την παραμονή του στο Παρίσι γνώρισε τη Γερμανίδα σύζυγό του, Astrid. Το 1994 ανοίξαν το εστιατόριο Astrid & Gastón στη Λίμα. Αυτά τα 20 χρόνια, οι προσπάθειές τους απέφεραν καρπούς, και το 2012 το εστιατόριο έλαβε την 35η θέση στη λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια του San Pellegrino στον κόσμο.
 
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/50365025
Δείτε επίσης: http://www.perusabe.com/

No comments: