Sunday, October 14, 2007

Καταλάνικο σπανάκι

Υλικά
2 κ.σπανάκι
100 γρ.χοιρινό καπνιστό
150 γρ.σταφίδες
100 γρ.κουκουνάρια (σιγά... βάλτε κάτι παραπάνω καλέ!)
2 σκελ.σκόρδο
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
κόλιανδρος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το σπανάκι σε ελάχιστο νερό, το σουρώνουμε καλά και το κόβουμε (αν θέλουμε).
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε sherry ή ένα γλυκό κρασί Σάμου.
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και το αφαιρούμε από το τηγάνι (εκτός αν θέλουμε να το ψιλοκόψουμε και να το αφήσουμε στα υλικά μας).
Προσθέτουμε χονδροκομμένο το καπνιστό χοιρινό και μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε και τις σταφίδες (αφού τις έχουμε πρώτα στραγγίσει).
Τέλος ρίχνουμε τα κουκουνάρια.
Αφού τα φέρουμε μερικές βόλτες και αρχίσουν και παίρνουν χρώμα τα υλικά, προσθέτουμε το σπανάκι, το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο. Αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό, προσθέτοντας και όσο νερό χρειαστεί.

No comments: