Monday, October 29, 2007

Τα δώρα των φίλων...


... είναι πάντα πολύτιμα!
Μερικές φορές όμως είναι και εξαιρετικά εύστοχα και εύχρηστα!

Αναλόγως λοιπόν με τα ενδιαφέροντά σας, σας προτείνω αυτά τα 3 βιβλία.
Η Μπατιρομαγειρική αποτελεί έναν εύχρηστο οδηγό των βασικών ελληνικών συνταγών της καθημερινότητας, που μπορεί να βοηθήσει πολύ μια νέα μαγείρισσα αλλά και να θυμίσει στους υπόλοιπους κάποιες λεπτομέρειες που ξεχνούμε με το πέρασμα των χρόνων ή να λύσει κάποιες απορίες μας.
Το Latin American Cooking είναι ένας μικρός αχταρμάς, με τις πιο σημαντικές συνταγές των χωρών της Λατινικής Αμερικής, περιγεγραμμένες με ακρίβεια. Είναι μια εισαγωγή για όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα.
Το Culinaria Spain, είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι τώρα για την κουλτούρα του φαγητού μιας χώρας. Και επειδή τυχαίνει να έχω ασχοληθεί αρκετά με την Ισπανία, την ιστορία της, τα έθιμα και τις γαστριμαργικές συνήθειες των Αυτονομιών της, πρέπει να τονίσω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ ακριβές στην περιγραφή των ηθών και των εθίμων, καθώς και των συνταγών. Έχει πολύ όμορφες φωτογραφίες και ένα έντονα πολιτιστικό ενδιαφέρον. Βιβλίο που συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ και που δεν αποτελεί αποκλειστικά έναν οδηγό μαγειρικής, ούτε απευθύνεται ειδικά σε όσους ασχολούνται με την μαγειρική. Είναι πολύ πιο ευρύ το πεδίο του.
Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ πολύ και για την σκέψη αλλά και για τις συγκεκριμένες επιλογές!

ΥΓ. Το φιδάκι είναι το τελευταίο μου απόκτημα, δώρο του 4χρονου φίλου μου του Μύρωνα. Όταν τον καληνυχτούσαμε χθες βράδυ, μου το χάρισε επειδή νωρίτερα είχα εκφράσει το θαυμασμό μου για τα όμορφα χρώματα! Τί σπουδαίο πράγμα να μαθαίνουν να είναι τα παιδιά γενναιόδωρα! Τί σπουδαίο πράγμα να είναι οι άνθρωποι γενναιόδωροι, ιδίως στα συναισθήματα, που είναι και ό,τι πολυτιμότερο έχουμε τελικά.

10 comments:

kiki said...

Όσο αξίζει ο όφις...χαχα!

tdjm said...

H μπατιρομαγειρική είναι πάρα πολύ καλό εργαλείο για εμάς τις ανήμπορες νοικοκυρές , άσε που είναι γραμμένο όμορφα και σε πάει σε άλλες εποχές ,τότε που όλα μετρούσαν αλλιώς.
Μπράβο στον Μύρωνα.Τα λατρεύω τα γενναίοδωρα παιδιά. Η γενναιοδωρία είναι πολύτιμο αγαθό.Φτιάχνει ανθρώπους ευτυχισμένους και με ψυχή μεγαλείο.

Maria Iribarne said...

Φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και τα τρία, αλλά μάλλον με την Μπατιρομαγειρική θα ξεκινήσω. Παρόλο που μαγειρεύω αρκετά χρόνια κι έχω και μερικά βιβλία, έχω κάποιες σοβαρές ελλείψεις, πχ αδυνατώ να ανοίξω φύλλο, ή να φτιάξω μια σωστή ζύμη για τάρτα κλπ. Υποψιάζομαι ότι φταίει ότι δεν μου έχει δείξει ποτέ κανείς, κάπου κάνω κάποιο λάθος που δεν μπορώ να το "πιάσω¨. Γι' αυτό και λέω να ψάξω βιβλία που απευθύνονται σ' εντελώς αρχάριους.

Juanita La Quejica said...

Κική, το μυαλό σου στο φιδάκι ε; Χαχα!!!
Tdjm και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Ότι το να μαθαίνουμε να είμαστε γενναιόδωροι από μικρή ηλικία, μας βοηθά να νοιώθουμε πιο ευτυχισμένοι μεγαλώνοντας.
Maria Iribarne, ξέρεις πώς θα καλύψεις τις ελλείψεις σου; Πέρνα από το Hungry For Life (http://hungryforhungry.blogspot.com) και θα βρεις θαυμάσιες και πολύ περιγραφικές συνταγές για ζύμες, τάρτες κλπ. Και βέβαια, ό,τι απορίες έχεις, σίγουρα θα χαρούν πολύ να σου τις λύσουν και να σε βοηθήσουν οι κοπέλες που εξειδικεύονται στις ζύμες. Ενώ τα βιβλία δεν είναι interactive... έλα στην παρέα μας και θα βρεις πολλές απαντήσεις σε απορίες σου, όπως βρίσκουμε όλες κάθε μέρα.

witchofdaffodils said...

καλό μήνα κόρη latin και πικάντικη:)

Juanita La Quejica said...

Καλημέρα, Καλό Μήνα Μαγισσούλα!

tdjm said...

Να τον χαίρεσαι!!

Καλό μήνα!

Juanita La Quejica said...

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

Maria Iribarne said...

Μωρέ έρχομαι και σας διαβάζω τακτικότατα, αλλά για τις απορίες, ε...είμαι λιγάκι ντροπαλή, πού θα πάει όμως θα το ξεπεράσω (ουαί κι αλίμονό σας τότε ;-)).
Την Κυριακή πάντως θα δοκιμάσω το χοιρινό με κυδώνια. Θα σε ενημερώσω φυσικά για το αποτέλεσμα!

Juanita La Quejica said...

Ντροπαλή με εμάς στο Hungry For Life; Κακώς! Ρώτα ό,τι θες, όλο και κάποια θα βρεθεί να σε βοηθήσει, ευκαιρία είναι να λύσεις -αν ξέρουμε βέβεαια- τις απορίες σου. Μια παρέα σε πολύ όμορφο κλίμα είμαστε.
Καλή Επιτυχία με το χοιρινό!
Αν δεν έχεις τεντούρα ποτό, βάλε κονιάκ και κανελογαρύφαλλο.