Ειδικά όταν υπάρχει και μοσχάρι -που δεν μου αρέσει καθόλου παρά μόνο στην μορφή κιμά- εκεί όλες οι καλές προθέσεις μου για τηγάνισμα σε ελάχιστο λάδι, δυνατή φωτιά και 3-5' πάνε περίπατο, μόλις δοκιμάσω μια ακρούλα. Όχι για μένα!
Τί κάνω λοιπόν;
Φτιάχνω σε stir fry τα λαχανικά, ενώ το κρέας στη συνέχεια το αφήνω να μαγειρευτεί με σάλτσα.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

600 γρ.μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4-5 πιπεριές
4-5 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
τζίντζερ ψιλοκομμένο
noodles
Για την μαρινάδα
μέλι
κρασί γλυκό Σάμου
soya sauce
terriyiaki sauce
ξίδι βαλσαμικό
3 κ.σ.ελαιόλαδο
2 κ.γλ.κορν φλάουρ
Για το τηγάνισμα
σησαμέλαιο
Για τη σάλτσα
soya sauce
ξίδι βαλσαμικό
2 κύβοι κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
chillies
sesame oil (το ειδικό για ασιατική κουζίνα, πολύ πιο συμπυκνωμένο από το απλό του σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
Βάζω το μοσχαράκι στη μαρινάδα για 3 ώρες. Το ανακατεύω 4-5 φορές.

Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζω για 5' τα κρεμμύδια με το σκόρδο και το τζίντζερ. Τα αφαιρώ.
Προσθέτω και τηγανίζω για 3' τις πιπεριές. Τις αφαιρώ.


Όταν είναι έτοιμο, προσθέτω και τα λαχανικά και τα αφήνω να μαγειρευτούν όλα για 5'.

Πάντα φροντίζω όταν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά να υπάρχει αρκετό υγρό, γιατί τα noodles το απορροφούν και μπορεί μέχρι να σερβίρω το φαγητό να γίνει... στούμπος.
Ταιριάζουν πολύ φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα ή σουσάμι καβουρδισμένο στο σερβίρισμα.

7 comments:
Στρώσε τραπέζι...
Φοβερή είσαι! Έχω ξαναδεί ποστ σου ανάλογα. Ετοιμάζω κι εγώ ένα βιβλίο εδώ με συνταγές της γιαγιάς μου από Κρήτη. Στα ιταλικά και στα αγγλικά καταρχήν. :)
Καλημέρα! Καλή μας όρεξη! ;)
Κόπιασε Κικίτσα!
Γητεύτρια, Καλή Επιτυχία στο βιβλίο σου! Θα μας ενημερώσεις πού και πότε θα μπορούμε να το βρούμε;
Μου αρέσει η μαγειρική σχεδόν όσο και η ισπανόφωνη μουσική.
Αρκεί να μαγειρεύω για ανθρώπους με "ανοιχτούς" γευστικούς ορίζοντες, που αντέχουν τους πειραματισμούς μου. Με λίγα λόγια, ταλαιπωρώ απίστευτα τον καλό μου κάποιες στιγμές περίεργης έμπνευσης, χαχα! Έχει φάει ζυμαρικά με πασατέμπο και το σχόλιό του ήταν ότι η σάλτσα του φάνηκε κάπως αδύναμη. Καταλαβαίνεις λοιπόν, χιχιχι!
είπα κι εγώ...φιστίκια δεν θα είχε ο επίλογος ;
Καλέ μου Πρόεδρε... πώς το λέει το ρητό;
Can't teach an old dog new tricks!
Είμαι σίγουρη πως ξέρει πόσο τυχερός άντρας είναι ο άντρας μιας γυναίκας, που μαγειρεύει πειραματιζόμενη πάνω σε νέους γευστικούς συνδυασμούς.
Μερικοί συνδυασμοί που ακούγονται άσχετοι, είναι κυριολεκτικά θεϊκοί συνδυασμοί. Κάτι σαν την αμβροσία σε συνδυασμό με το νέκταρ... :))) Για παράδειγμα, αν κάποιος παλιά μου έλεγε ότι το καλύτερό μου ψωμί, θα είναι με πατάτες και καρύδια, θα γελούσα. Και όμως... Φοβερό ψωμί! Από τώρα σκέφτομαι που θα το χάσω φεύγοντας.
Τρία βιβλία έχω στα σκαριά Χουανίτα μου. Τα δύο τα δουλεύουμε συλλογικά με ιταλοελβετούς, μαθητές μου, ενήλικες. Μόλις ολοκληρωθούν θα σου πω και εννοείται θα στα στείλω. Το ένα είναι αυτό που είπα, το άλλο φωτογραφίες που έχω τραβήξει εδώ, με κοψίδια ποίησης και χαϊκού, σε δύο γλώσσες και το τρίτο μεταφράσεις ποιητικές, από ισπανικά.
Από ισπανικά; Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία!
Πού μένεις; Ελβετία;
Post a Comment