Wednesday, May 03, 2006

Ένα ακόμα ρολό...

Βάζουμε στην "μουλινέττα" 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, αρκετά καρύδια, 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ρεγκάτο καπνιστό, 1 αυγό, ελαιόλαδο, worcestershire sauce και τα λειώνουμε. Προσθέτουμε σε 650 γρ. κιμά, μαζί με λίγο κόκκινο κρασί, αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα. Προαιρετικά μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο.

Ζυμώνουμε καλά τον κιμά.

Κόβουμε σε ροδέλες 2 καρότα, 3 κολοκύθια και καθαρίζουμε αρκετά φύλλα σπανάκι.

Απλώνουμε στο ταψί αλουμινόχαρτο, ανοίγουμε τον κιμά σαν φύλλο και γεμίζουμε στο κέντρο κατά μήκος με τα καρότα, τα κολοκύθια και το σπανάκι.

Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου κλείνουμε το ρολό και "κολλάμε" με τα χέρια πιέζοντας τις άκρες του.

Ψήνουμε στους 220ο για 1.5 ώρα. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το ρολό.

Στη διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί για να μην μυρίζει άσχημα το λίπος που καίγεται.


Λειώνουμε βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε blue cheese και αραιωμένο εβαπορέ.

Αν χρειαστεί, δένουμε με λίγo corn flour τη σάλτσα.

Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες με τη σάλτσα δίπλα. Προσωπικά το προτιμώ χωρίς τη σάλτσα, ιδίως όταν έχει "μείνει" λίγες ώρες αφού βγει από το φούρνο.


7 comments:

Katerina ante portas said...

Αχ φάτε μάτια ψάρια έστω, ρολό!

Μοιάζει εξαιρετικό!

-Χαίρομαι-με εντυπωσιάζεις- που ανταποκρίνεσαι σε όλους τους τομείς της ζωής, τόσο άξια. Ας τα βλέπει η Lilly αυτά να παίρνει μαθήματα!

Juanita La Quejica said...

(Κοκκίνησα!)
Απλά, επιδιώκω να επιβιώσουμε -οι αγαπημένοι μου κι εγώ- όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα περνά από το χέρι μου.

snikolas said...

Juanita… σε προειδοποιώ! Ένα ακόμη τέτοιο post και κινδυνεύεις να με βρεις έξω από την πόρτα σου οπλισμένος με μαχαιροπίρουνα και έτοιμος να τσακίσω το φαγώσιμο που θα έχεις postάρει! :)

Juanita La Quejica said...

Τελευταία μαγειρέματα μέχρι μέσα Ιούνη που τελειώνω εξετάσεις, don´t worry!

Marina said...

Τόχεις έτοιμο? Να περάσω κατά τις 5.00 για ένα κομμάτι? (Κάντα δύο). Και εγώ θα σου φέρω ένα πιάτο γαρδένιες. Απ τη γλάστρα μου.

Juanita La Quejica said...

Άργησες 2 μέρες! Συμβιβάζεσαι με φασόλια μπαρμπούνια με κοφτό μακαρονάκι, σάλτσα ντομάτας και πιπεριές Φλωρίνης; Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι καλό τελικά. Γιατί κάπως πρέπει να ξεγελιούνται όσοι δεν τρελλαίνονται για σκέτα όσπρια...

Citronella said...

Ωχ! Λάθος ώρα το είδα, φτου! Μιαμ!!!!