Wednesday, May 24, 2006

Κινηματογραφικός Κύκλος "Αφιέρωμα στη Μουσική"

Σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λ.Συγγρού 106, 2109215305), το Ινστιντούτο Θερβάντες οργανώνει ένα αφιέρωμα στην μουσική, με ένα κινηματογραφικό κύκλο υποτιτλισμένο στα ελληνικά, που περιλαμβάνει ταινίες σκηνοθετών όπως ο Κάρλος Σάουρα και ο Φερνάντο Τρουέμπα.
Μετά την τελευταία προβολή, οι θεατές μπορούν να μείνουν στο μπαρ του κινηματογράφου, για ν΄ακούσουν μουσική σχετική με την ταινία.

(Από το έντυπο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Instituto Cervantes Atenas, Mάϊος 2006)

Αναλυτικά, πληροφορίες για τις ταινίες στο www.cultureguide.gr

5 comments:

Citronella said...

Άσε τις κοπάνες στο σινεμά και πήγαινε να διαβάσεις:ΡΡ
(Aν πας πάντως μην ξεχάσεις να πάρεις φωτό με το κινητό κλπ κλπ, φαίνονται ένα κι ένα!)

Juanita La Quejica said...

Με τσάκωσες! Poligono Sur! Αν την βρεις πουθενά και σε ενδιαφέρουν οι γύφτοι και το φλαμένκο, πάρτην, με κλειστά μάτια. Ντοκυμαντέρ που δείχνει πως τους έδιωξαν από την Τριάνα στη Σεβίλλη (για να την γεμίσουν μαγαζιά για τουρίστες) και τους μάντρωσαν σε ένα γκέττο, το 3000, όπου ναι μεν τους έδωσαν σπίτια, αλλά τους στέρησαν όλα τα άλλα. Ούτε καν λεωφορεία δεν πηγαίνουν εκεί γιατί φοβούνται. Ταξί, καθαριότητα στους δρόμους από το δήμο, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν όμως οι gitanos, πνιγμένοι στα ναρκωτικά, να τραγουδούν και να χορεύουν τον καημό τους από μωρά ακόμα, από την κούνια τους. Α! Και ένας γάϊδαρος, στον τέταρτο όροφο! Γιατί πριν αποκτήσουν αυτήν την "νέα ζωή", το μόνο που τους ενδιέφερε να έχουν για να επιβιώσουν ήταν ένας γάϊδαρος και μια χύτρα με πατάτες.

Citronella said...

Xμ..αυτό είναι που λένε "ανάπτυξη" υποθέτω. Ελπίζω κάποτε να πετύχω και στο dvd κάποια από αυτά.
(Και σήμερα πού γυρνούσες και ποια είδες? Πες τα όλα!!)

Juanita La Quejica said...

Μπα... το Σάββατο πέρασε φτιάχνοντας γλυκές μαρμελάδες φράουλας για την ανηψιά και την γιορτή της και γλυκόξινες για τον αδερφό και τα γενέθλειά του.
Ελπίζω σήμερα να δω κάποια, αλλά είναι πολύ άβολες οι ώρες προβολής.
Καλημέρα!

Anonymous said...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»