Thursday, May 18, 2006

Hoy vuelvo a la frontera για λίγο καιρό ακόμα

Γερουσιαστές και βουλευτές Μεξικανοί σχολίασαν με αρνητικό τρόπο την απόφαση της Αμερικανικής Γερουσίας να χτιστεί άμεσα ένας τοίχος 595 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της Αμερικής με το Μεξικό, για να μπει φρένο στην παράνομη μετανάστευση. Ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής του Μεξικανικού Κονγκρέσου, γερουσιαστής Enrique Jackson, του κόμματος Revolucionario Institucional, είπε χθες ότι ο τοίχος δεν ευνοεί τη σχέση ανάμεσα στα δύο έθνη, θεωρείται σαν εχθρική πράξη, αδέξια και αδικαιολόγητη, δεν βοηθά την καλή γειτονία και δεν ανταποκρίνεται στην στενή αμοιβαία σχέση που υπάρχει μέχρι τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κρίμα που δεν έχω το τραγούδι της Lila Downs για την επιστροφή στα fronteras. Θα ήταν ιδανική μουσική υπόκρουση για λίγο ακόμα, μέχρι να χτιστεί ο νέος τοίχος του αίσχους και να μην μπορεί κανείς να τραγουδά πια "hoy vuelvo a la frontera"...

14 comments:

Λύσιππος said...

Είναι εύκολο οι εκτός νυμφώνος να γυρίζουν τον αντίχειρα προς το έδαφος. Υπάρχει λόγος για ένα τέτοιο τοίχος.

Juanita La Quejica said...

"Ως μετανάστης", όπως γράφεις και εσύ ο ίδιος, θα φανταζόταν κανείς ότι θα γύριζες και εσύ τον αντίχειρα προς το έδαφος για έναν τέτοιο τοίχο.

Λύσιππος said...

Καθόλου. Είμαι μετανάστης νόμιμος, όχι σαλταδόρος του μεσονυκτίου. Επιτέλους, να φανεί ο διαχωρισμός μεταξύ νομίμου και παράνομου.

Juanita La Quejica said...

Πολλοί παράνομοι έγιναν νόμιμοι στην πορεία. Έννοιες και πραγματικότητες που αλλάζουν πολύ πολύ εύκολα, ανάλογα τις ανάγκες της Αμερικής στη συγκεκριμένη περίπτωση σε εργατικό δυναμικό κλπ!

mindstripper said...

Καλημέρα Χουανίτα. :-)
Όχι στα τοίχη, no matter what.

Angelito said...

Νομίζω ότι είναι η έυκολη λύση να μην δώσουμε στους μετανάστες κάτι από αυτά που όλοι δικαιούμαστε και επίσης είναι "μαγκιά" να πιέσουμε για να μην τους δίνουν τίποτα, επειδή εμείς είμαστε αδικημένοι από την πολιτεία της κυβερνήσεις της οποίας εμείς νομιμοποιούμε κάθε 4 χρόνια! Και τα ντουβάρια είναι για "ντουβάρια". Έκαναν οι "καλοί" Ισραηλινοί ντουβάρι για να περιορίσουν τις συνέπειες της ρατσιστικής τους πολιτικής έναντι στους Παλαιστίνιους, το είδαν οι Η.Π.Α και είπαν να εφαρμόσουν το "καλό" σχέδιο. Ανοιχτές κοινωνίες σου λέει μετά ο άλλος! Μη χειρότερα...

Angelito said...

Και Καλησπέρες σε όλους και όλες!

Juanita La Quejica said...

Σε όλων των ειδών τους τοίχους και τα τείχη Mind! Των συνόρων, των ματιών, των αυτιών, των μυαλών...
Angelito, ανοιχτές κοινωνίες; Αυτό είναι το τελευταίο πιο σύντομο ανέκδοτο φίλε μου;

Gastone said...

Aμην, Juanita. Αν πρώτα γκρεμιστούν τα τείχη της προκατάληψης του μυαλού μας, της καρδιάς μας τότε θα φανεί ότι όλα αυτά είναι ημίμετρα. Ημίμετρα μιας υποτιθέμενης παντοκυριαρχίας που ακόμα και ελλείψη σοβαρού ανταγωνιστή δεν πετυχαίνει.

Juanita La Quejica said...

Σε ευχαριστώ για το τραγούδι Citronella. Κι εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα το post, αλλά μπέρδεψα το La Linea της Lila με την Lhasa. Gracias.

Lakonika said...

hi, Juanita, εκεί υψώνουν τείχη και αλλού γκρεμίζουν! Τι ανασφαλείς στην τελική!!

(lilly)

Juanita La Quejica said...

Τί κάνεις Lilly μου; Πώς τα πας με τη δουλειά; Όλα καλά;

Anonymous said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Anonymous said...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»