Friday, March 15, 2013

Γκαζάκια στο χώρο του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου της Νέας Χαλκηδόνας

 
Δεν μας έφταναν τα σκουπίδια -λόγω τρίμηνης καθυστέρησης ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2013, καθώς ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά με το ελληνικό κράτος- τώρα ήρθαν και τα γκαζάκια για να "ομορφύνουν" την ημέρα μας στην γειτονιά.

Ιστορία του πρώην στρατιωτικού εργοστασίου;

Μας το έδωσαν το 1988, για να το αξιοποιήσουμε σαν δήμος.
 
Όμως, η κατάρα της Νέας Χαλκηδόνας είναι να έχει κυρίως Ιζνογκούντ δημοτικούς συμβούλους στην εκάστοτε πλειοψηφία. Κατά συνέπεια, όσες φορές υπήρξε ελπίδα να αξιοποιηθεί πραγματικά ο χώρος, οι αποστάτες της πλειοψηφίας δεν συμφωνούσαν. Και καταλήξαμε να διατηρούμε ένα απαράδεκτο στρατώνα για κάποιες εκδηλώσεις και μαθήματα χορού και τον υπόλοιπο χώρο να τον έχουμε μετατρέψει σε αφύλαχτο ανοιχτό πάρκινγκ. Ξέχασα. Έγινε και μια παιδική χαρά, για να μας χρυσωθεί το χάπι της ανικανότητας και του πολιτικού ρεβανσισμού (αλλά και των προσωπικών οικονομικών συμφερόντων), κάνοντας τραμπάλα.

Αν ήταν σοβαροί οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες και ενδιαφερόντουσαν για το καλό της πόλης, αυτός ο χώρος θα είχε γίνει από καιρό κλειστό πολυόροφο υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω θα υπήρχε ένας θαυμάσιος χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων, θα μπορούσε να είναι το κέντρο ζωής της Νέας Χαλκηδόνας. Με πράσινο, χώρους αναψυχής και όλα τα σχετικά. Όπως γίνεται στα πολιτισμένα μέρη.

Προς το παρόν, είναι χώρος πρεζάκηδων και -από χθες το βράδυ- και εμπρηστών.



Πηγές:
www.newsit.gr
Νέα Χαλκηδόνα: Βίντεο με τον εμπρησμό 8 αυτοκινήτων με γκαζάκια

No comments: