Tuesday, May 27, 2014

"Ξενοδοχείο των δύο κόσμων"

Καλή Επιτυχία Edu!
 
"Ξενοδοχείο των δύο κόσμων", του Eric Emmanuel Schmitt
 
Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου
 
Από 5 μέχρι και 10 Ιουνίου - 9.00 μ.μ.
Δημαρχείο Ηλιούπολης
 
Είσοδος Ελεύθερη
 
Eric Emmanuel Schmitt

Αποσπάσματα από συνεντεύξεις του για το έργο «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων»

“Τη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη. Είναι ένα παράξενο δώρο που το απολαμβάνεις καλύτερα τη δεύτερη φορά που σου προσφέρεται. Μόνο όσοι επέστρεψαν αισθάνονται ευγνώμονες. Μήπως η ευτυχία λοιπόν, συνδέεται με τη συνειδητοποίηση του θανάτου;”

“Τι λέει το έργο μου; Να αφεθούμε και να αγκαλιάσουμε το μυστήριο. Να μη φοβόμαστε το άγνωστο και να αποδεχόμαστε αυτό που είναι να συμβεί. Τέτοιο είναι και το μπερδεμένο ταξίδι που θα κάνει ο Ιούλιος.”

Έγραψαν για το έργο:

Figaro Magazine - « Is our life really our own? »
Η ζωή μας ανήκει; Είναι ο θάνατος πραγματικά το τέλος; Υπάρχει κάπου ένα μεγάλο βιβλίο όπου είναι όλα γραμμένα; Και αν ναι, από ποιόν; Τον Θεό, το διάβολο, τη μοίρα; Ή μήπως αντίθετα, είμαστε εντελώς ελεύθεροι; Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τον Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ που θέτει αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη. Διότι είναι ζωτικά, ίσως και υπαρξιακά.

La Tribune - « A metaphysical comedy scene »
Το θεατρικό έργο του Σμιτ είναι βαθιά φιλοσοφικό και ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές προσδοκίες που έχουμε πλέον από αυτόν. Μας κάνει να σκεφτούμε για την ζωή, για το τι κάνουμε με αυτή και το τι μπορεί να βρούμε μετά από αυτήν, χωρίς όμως να γίνεται βαρύς.

Pélerin Magazine - « Between Worlds »
Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ: Ένας συγγραφέας θείας έμπνευσης.

nytheatre.com
Ένας υπαρξιστής θα μας έλεγε ότι πολλά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμα μέσω της λογικής και της επιστήμης. Το θέατρο από την άλλη, αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο να προσεγγίσεις αυτές τις ερωτήσεις. Το έργο «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ είναι μία συναρπαστική ματιά στις ερωτήσεις για την επιλογή και την υπευθυνότητα.
Πηγή: "Ξενοδοχείο των δύο κόσμων"

No comments: