Saturday, May 31, 2014

Τοπικά ΜΜΕ: Ένα μικρό παράδειγμα λειτουργίας

Τα τοπικά ΜΜΕ λειτουργούν τελικά με όρους παρόμοιους με αυτούς των εθνικών.

Γι αυτό και συχνά τα σχόλια και η κριτική τους, αν μη τι άλλο, προκαλούν θυμηδία.
Όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση:

"Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η απρόσμενη επιτυχία του τάδε ..."

Απρόσμενη για ποιόν; Για τον γράφοντα; Για τους κατοίκους; Για τον συνδυασμό; Για τους αντιπάλους; Πού στήριξε άραγε τις προβλέψεις του ο γράφων και εκπλήσσεται τώρα;

Γιατί όσοι πήραμε μέρος σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία, ήμασταν σίγουροι για την μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου συνυποψηφίου. Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία και βασισμένοι σε όσα ακούγαμε από τους ψηφοφόρους αλλά και στην δική μας εμπειρία.

Γενικώς και ειδικώς, διαβάζοντας κανείς αυτήν την παράγραφο, πολλά σχόλια μπορεί να κάνει, καθώς και πολλές -και όχι απαραίτητα θετικές- υποθέσεις. Αρκεί να γνωρίζει ελληνικά και να μπορεί να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές.

Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το ότι ακόμα περιμένω και από αυτό το έντυπο απάντηση σε μήνυμα που έστειλα τον Φεβρουάριο, σχετικά με την δημοσίευση ή όχι κειμένου στο οποίο εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να πάρω μέρος στις δημοτικές εκλογές του Μαίου.

Με το τέλος αυτής της σύντομης περιόδου, και μάλιστα μέσα από την παράγραφο που παραθέτω πιο κάτω, μπορώ να δω καθαρά γιατί δεν έλαβα καν μία απάντηση και ποιοί αντιθέτως είναι αυτοί που έχαιραν υποστήριξης, ασυλίας και συνεργασίας από το συγκεκριμένο έντυπο, στο συνδυασμό μου. Έτσι, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ευτυχώς, οι ψηφοφόροι, έχουν ένστικτο και λειτουργούν καμιά φορά και αυτόνομα. Έκπληξη!

[...] Ο Νίκος Παπανικολάου, παρά τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε (πρωτοσέλιδα για δήθεν ευθύνες του στο 3ο Δημοτικό, προβοκατόρικα sms) ήταν πρώτος των πρώτων στο ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ (386), ενώ ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η απρόσμενη επιτυχία του Κώστα Ντάτση (382) που άφησε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τη Ρούλα Κοσμά (298) και το Χαράλαμπο Μπόβο (266), οι οποίοι πήγαν πολύ χειρότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Ικανοποιητική η επίδοση του Αδαμάντιου Παϊδα (4ος με 240), όχι όμως και του Παύλου Κότσιρα (8ος με 165). Λίγοι και οι σταυροί των Σταύρου Σκαρπαθιώτη (13ος με 105) και Δημήτρη Σκιαθίτη (15ος με 103). Στη Νέα Χαλκηδόνα ο Δημήτρης Ζησιμάτος πήρε τη 2η θέση (288), ενώ υπήρχαν 2 εκπλήξεις. Η Ιωάννα Τζαβάρα (3η με 245) ήταν η θετική και ο Γιώργος Παπακώστας  (6ος με 140) η αρνητική.[...]

Πηγή: Επιτέλους, Περί σταυροδοσίας

No comments: