Sunday, January 22, 2017

"Σουίτα για 2" / Secret Concert

Γεωργία Βεληβασάκη & Θοδωρής Βουτσικάκης 
"Σουίτα για 2"/Secret Concert 
σε χώρο μυστικό καρδιά μου σ’ ανταμώνω… 

Η μοναδική ερμηνεύτρια Γεωργία Βεληβασάκη και ο καταξιωμένος της νεότερης γενιάς τραγουδιστής, Θοδωρής Βουτσικάκης, συναντιούνται σε μία "Σουίτα για 2"! «Κρυφοί» και μικροί χώροι τέχνης γίνονται το όχημα μιας μουσικής μυσταγωγίας, μίας συναυλίας για λίγους και πιστούς ακροατές, από δύο φωνές εκφραστικές, μελωδικές, αισθαντικές, ευαίσθητες.
Στιγμές από την ιδιαίτερη μουσική πορεία της Γεωργίας Βεληβασάκη "ζευγαρώνουν" με τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφία του Θοδωρή Βουτσικάκη, συνθέτοντας ένα ασυνήθιστα ταξιδιάρικο ρεπερτόριο. Ορμητικοί ρυθμοί και σαγηνευτικές μελωδίες από την Αργεντινή ως την Ευρωπαϊκή Μεσόγειο, συγκεράζονται με τραγούδια εκλεκτών και αγαπημένων δημιουργών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, του Σταύρου Ξαρχάκου, της Λένας Πλάτωνος, αλλά και τραγούδια που μας υπενθυμίζουν τις συνεργασίες των δύο ερμηνευτών, όπως με την Dulce Pontes, τον Luis Borda, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Χρήστο Λεοντή, τον Δημήτρη Μαραμή, τον Κωνσταντίνο Αθυρίδη, το Γιώργο Καζαντζή κ.α. 
Ο αναγνωρισμένος κιθαριστής Ανδρέας Ζιάκας δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ κιθάρας μέσα από δεξιοτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς, συνοδεύοντας, παράλληλα, τις δύο φωνές και υπογραμμίζοντας την ερμηνευτική τους μαεστρία.   
"Σουίτα για 2". Τα φώτα χαμηλώνουν. Οι καλλιτέχνες επί σκηνής. Οι ακροατές, εκλεκτοί κοινωνοί μιας «μυστικής» μουσικής εξομολόγησης.
 
 
Η πρώτη παρουσίαση της «Σουίτας για 2» θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 (ώρα 20:00) στο Κατασκευαστήριο Πιάνων του Πάνου Ιωαννίδη. Ένας χώρος ιδαίτερος, η μουσική στους τοίχους, στα πατώματα, διαποτίζει την ατμόσφαιρα και προδιαθέτει για μοναδικές «μυστικές» συναντήσεις. 
Οι θέσεις που προβλέπονται για το κοινό, μόλις εβδομήντα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους.
Είσοδος: 15 ευρώ
Θα προσφερθεί ένα ποτήρι κρασί, με την ευγενική χορηγία του Οινοποιείου Κτήματος Κούρτη http://www.ktimakourti.gr 
Κατασκευαστήριο πιάνων του Πάνου Ιωαννίδη
Νέα Γωνιά, Χαλκιδική (25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη)
Κρατήσεις: 23990 48100
Χάρτης: https://www.google.gr/maps/place/Panos+Ioannidis+-+Handmade+piano+workshop+%2F+Πάνος+Ιωαννίδης+-+Πιάνο+%26+Λατέρνα/@40.363672,23.096941,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x9119e3e4ebb3e1ec!8m2!3d40.363672!4d23.096941
Ευχαριστούμε το ραδιόφωνο του Ερωτικού 9.48 και τον Σταύρο Μύθο για την υποστήριξη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το official site: http://handmadepiano.eu/
ή γίνετε μέλη στο "Σουίτα για 2" | Γεωργία Βεληβασάκη & Θοδωρής Βουτσικάκης (Facebook Group) https://www.facebook.com/groups/1408840815823854, απ’ όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νεότερα των "μυστικών" εμφανίσεων των δύο καλλιτεχνών. 

No comments: