Monday, October 28, 2013

Λαϊκή παραδοσιακή τέχνη της Ρωσίας 19ου-20ού αιώνα

 
 
Από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων
Υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει τη Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.30 Έκθεση Εικαστικών με τίτλο «Λαϊκή, παραδοσιακή και σύγχρονη τέχνη της Ρωσίας του 19ου και 20ου Αιώνα» του σκηνοθέτη Ανατόλι Πάνιν από τη Μόσχα υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Ελληνικού ICOMOS.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS, όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επί της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό (Μετρό: Κεραμεικός, Ηλεκτρικός: Θησείο).
Η ιδιωτική συλλογή του Α. Πάνιν αποτελείται από τα καλύτερα και μοναδικά εκθέματα της ρωσικής λαϊκής τέχνης του 19ου - 20ου αιώνα: κεραμικά και ξύλινα παιχνίδια, ζωγραφισμένα μικροαντικείμενα (μινιατούρεs), εικόνες, παραδοσιακή ενδυμασία, κεντήματα κ.α. Η συλλογή του αποτελεί την αναβίωση και διατήρηση της κληρονομιάς της ρωσικής παραδοσιακής τέχνης και κουλτούρας , ηθών και εθίμων.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης έχει προσκληθεί να παρευρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Sergey Lavrof.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου κ. Ξενοφώντας Λαμπράκης σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν «η Ελλάδα και η Ρωσία, δύο λαοί με συγγενικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις ενώνονται για ακόμη μία φορά με μέσο την Τέχνη προωθώντας έτσι το μήνυμα της σημασίας της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε πατρίδας
Στα εγκαίνια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικό πρόγραμμα ενώ θα παρατεθεί δεξίωση.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

No comments: