Tuesday, June 21, 2016

Ξεκινά σήμερα το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την έναρξη
της ελληνο-ιβηροαμερικανικής γιορτής του Λόγου!

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, με το θερινό ηλιοστάσιο, ξεκινά το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ, η ελληνο-ιβηροαμερικανική γιορτή του Λόγου που διοργανώνει το Πολιτιστικό Περιοδικό Sol Latino σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 21 ως τις 25 Ιουνίου στην Αθήνα, στις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και για πρώτη φορά φέτος και στη Λευκάδα, στις 23 και 24 Ιουνίου. Για μια ακόμα χρονιά, το ΛΕΑ παρουσιάζει την πολυμορφία και τον πλούτο του ιβηροαμερικανικού πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στη λογοτεχνία, και πλαισιώνοντάς την με τις οπτικές τέχνες, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία και τη μουσική.

Το Φεστιβάλ αρχίζει δυναμικά με τις παρακάτω εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σήμερα 21 Ιουνίου:

16.00 - 18.30 στο Abanico
(Κολοκοτρώνη 12, 1ος όρ., Αθήνα)
Εργαστήρι λογοτεχνικής μετάφρασης παρουσία του Μεξικανού συγγραφέα Χόρχε Φ. Ερνάντες. Συντονίζουν οι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, μεταφραστής και αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Μεταφρασεολογίας και Νίκος Πρατσίνης, μεταφραστής, διερμηνέας και συνδιοκτήτης της εταιρείας Μετάφρασης-Διερμηνείας COM.

18.00 - 19.00 στο Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
(Λεωφ. Πειραιώς 100, Γκάζι)
Τελετή εγκαινίων του 8ου Φεστιβάλ ΛΕΑ

19.00 - 20.00 στο Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Διάλεξη της Παναμέζας ποιήτριας, καθηγήτριας και ερευνήτριας B.B.P. Bethancourt: «Το φαντασιακό του Ισθμού του Παναμά»

20.00 - 21.00 στο Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
Στρογγυλή τράπεζα: «Πατρίδα μου, η γλώσσα μου». Συμμετέχουν οι συγγραφείς: ο Αργεντινο-Ισπανός Αντρές Νέουμαν, ο Μεξικανός Χόρχε Φ. Ερνάντες και ο Έλληνας Τάκης Θεοδωρόπουλος. Συντονίζει ο καθηγητής φιλολογίας και μετάφρασης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

21.10 - 22.30 στο Αίθριο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
«Η Λατινική Αμερική στους αιθέρες», μουσική παράσταση του χιλιανού συγκροτήματος Tricahue Percusión y saxofones

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε μια ατμόσφαιρα που ευνοεί τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ όλων των παρευρισκομένων στο πολιτιστικό αυτό γεγονός, μέσα από συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων -οι συγγραφείς των οποίων θα βρεθούν στην Αθήνα ειδικά γι’ αυτό-, αφιερώματα, εργαστήρια μετάφρασης και γλωσσολογικής θεματολογίας αλλά και τέχνης και μαγειρικής, εκθέσεις, και συναυλίες από συγκροτήματα και σολίστες.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΛΕΑ ΕΔΩ.
  

No comments: