Monday, October 31, 2016

Coetáni Experimental Flamenco Festival, Αθήνα 1-6 Νοεμβρίου


Αθήνα 1-6 Νοεμβρίου
PLAYGROUND for the arts
RABBITHOLE
Project8
Θέατρο Σφενδόνη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Φλαμένκο Coetáni, είναι ένας διεθνής θεσμός με στόχο την προώθηση της έρευνας σε σχέση με το φλαμένκο. Ένα μοναδικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Αθήνα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PLAYGROUND for the arts και παρουσιάζει την πιο ανατρεπτική πλευρά αυτής της παραδοσιακής τέχνης.

Το φεστιβάλ Coetáni αντιμετωπίζει το φλαμένκο ως σημείο εκκίνησης για την δημιουργία μιας σύγχρονης γλώσσας με την οποία μπορούμε να εκφραστούμε σε ενεστώτα χρόνο και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες, ανερχόμενους ερμηνευτές, μαθητές και κοινό από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον πειραματισμό.

Περιλαμβάνει πρόγραμμα παραστάσεωνσυναυλιώνπροβολώνανοιχτών παρουσιάσεων,ομιλιών και συζητήσεων καθώς και ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποτελείται από πρακτικά και θεωρητικά εργαστήρια. Προσφέρει με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητές του αποκτώντας ολοκληρωμένη εικόνα για την τρέχουσα καλλιτεχνική σκηνή και το έργο των καλεσμένων καλλιτεχνών.

Στη φετινή του 2η έκδοση φιλοξενεί 32 καλλιτέχνες από 10 χώρες του κόσμου!
Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Αυστρία, Ισραήλ, Σουηδία, Κροατία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.

Ενδεικτικά:
Ο Rafael Estévez, νέος διευθυντής του Μπαλέτου της Ανδαλουσίας, μαζί με τον βραβευμένο χορευτή Valeriano Paños παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη την νέα τους performance με τίτλο “SILENCIOS” εμπνευσμένη από κείμενα του John Cage, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του χορογράφου Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε τον Niño de Elche,  τον πιο ανατρεπτικό σύγχρονο τραγουδιστή φλαμένκο καθώς και την πρεμιέρα της νέας δουλειάς της διάσημης χορεύτριας φλαμένκο Rosario Toledo.

Η  Olga Pericet, βραβευμένη χορογράφος και ο χορευτής/φωτογράφος Paco Villalta οδηγούν το δημιουργικό σεμινάριο MOVEMENT & IMAGE που απευθύνεται σε χορευτές και φωτογράφους και τέλος η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica project συμπράττουν με χορευτές φλαμένκο σε μια μοναδική συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Δείτε περισσότερα στο: www.coetani.com

Εγγραφές: info@coetani.com
Προπώληση εισιτηρίωνwww.ticketservices.gr

 
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
T.: 210 7234567

 


 

No comments: