Sunday, October 16, 2016

Νέες τεχνικές σύγχρονης ζαχαροπλαστικής από τον Ramon Morató


ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 
από τον Ισπανό Pastry Chef  RAMON MORATÓ 

Αθήνα 6 - 7 Δεκεμβρίου 2016


Ο Ισπανός Pastry Chef  Ramon Morató, θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2016, προσφέροντας ένα μοναδικό Master class Ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες, όπου θα δείξει βήμα - βήμα τις τελευταίες δημιουργίες, με τους ποιο σύγχρονους συνδυασμούς και τη χρήση νέων τεχνικών.

Κατά τη διάρκεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη τύχη να δοκιμάσουν, για πρώτη φορά σε αποκλειστικότητα, μερικά από τα δημιουργήματα του νέου βιβλίου του, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο 2016 και δημιουργήθηκε από την ομάδα των Chef στην Ακαδημία Σοκολάτας της Βαρκελώνης.


Χαρακτηριστικά προγράμματος

Ημερομηνία προγράμματος: 6 & 7 Δεκεμβρίου
(12 ώρες εκπαίδευσης)
Ωράριο προγράμματος: 10 π.μ. - 16.00 μ.μ
Τύπος προγράμματος: Demonstration με γευστική δοκιμή
Χώρος διεξαγωγής: (Ο Χώρος θα ανακοινωθεί τις επόμενες
ημέρες)
Κόστος συμμετοχής: €350

Λίγα λόγια για τον CHEF


Γεννήθηκε στην Manlleu, επαρχιακή πόλη κοντά στη Βαρκελώνη, όπου μετά την ολοκλήρωση της βασικής του εκπαίδευσης στράφηκε στη ζαχαροπλαστική.

Χωρίς να διαθέτει σχετικό επαγγελματικό υπόβαθρο, αφού αφορμή για την επιλογή του δεν ήταν παρόμοια επαγγελματική πορεία μελών της οικογένειάς του, ξεκίνησε άμεσα τη δραστήρια σταδιοδρομία του.

Η θητεία του δίπλα σε μερικούς από τους πιο επιφανείς Ισπανούς ζαχαροπλάστες αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της κατάρτισής του, που περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, καθώς και πέρασμα από σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα όπως το ZDS στο Ζόλινγκεν στη Γερμανία και το Richard Conseil στη Λυών.

Ανάμεσα στις αναρίθμητες δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς με σημείο αναφοράς τη διάκρισή του ως Mejor Maestro Artesano Pastelero, τη σημαντικότερη του είδους σε εθνικό επίπεδο.

Το βιβλίο του RAMON MORATÓ Chocolate που απέσπασε το 2007 στα έγκριτα βραβεία Gourmand World Cookbook Awards το βραβείο του Καλύτερου Βιβλίου για τη σοκολάτα παγκοσμίως, ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της πολυετούς του πορείας στο χώρο.

Σύντομα αξιοποίησε τις γνώσεις και την εμπειρία του στον τομέα της διδασκαλίας ενώ δίνοντας μεγάλη βάση και στο ερευνητικό κομμάτι ανακαλύπτει και παρουσιάζει ό,τι νεότερο από τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι εισηγητής σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια ανά τον κόσμο συμμετέχοντας επίσης σε αξιόλογες συνεργασίες όπως αυτή του project από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Alicia Foundation.

Σήμερα έχει αναλάβει το Εργαστήριο Σοκολάτας στη Βαρκελώνη και είναι Διευθυντής Δημιουργικού στο γαλλικό brand Cacao Barry.

Όλοι οι Συμμετέχοντες θα λάβουν Cerificate και booklet με τις συνταγές που θα παρουσιαστούν.

Διοργάνωση : Gastronomy Essentials Ltd
Inspire Your Passion

No comments: