Wednesday, August 05, 2009

Flamenco στο Al Sur de Granada με την Macarena

Το bar Al Sur de Granada βρίσκεται δίπλα στην Puerta de Elvira (χτισμένη από τους Μαυριτανούς τον 12ο αιώνα) στο κέντρο της Γρανάδα, σε ένα πολυσύχναστο δρόμο διάσπαρτο κυρίως από αραβικά εστιατόρια και μπαράκια -αγαπημένο στέκι των νέων- κοντά στην Plaza Nueva.

Βλέποντάς το κανείς απέξω δεν μπορεί να φανταστεί ότι εκτός από bar και εξειδικευμένο μαγαζί πώλησης τοπικών προϊόντων της επαρχίας της Γρανάδα, λειτουργεί και σαν χώρος καλλιτεχνικών αναζητήσεων και εκδηλώσεων. Στο υπόγειο, σε ένα άνετα διαμορφωμένο κλιματιζόμενο κελλάρι, μπορεί κανείς να σταθεί τυχερός και να πετύχει "διαμαντάκια" καλλιτεχνών και να παρακολουθήσει μια βραδιά φλαμένκο με 6€ είσοδο συν 1€ ένα ποτήρι Jerez ή μια μικρή μπύρα, συνοδεία 2 ειδών tapas, με κάποια τσιπς, ελιές, αγγουράκια τουρσί, αναλόγως τα κέφια των κοριτσιών που εξυπηρετούν τον κόσμο.


Εκεί εμφανίζεται κατά καιρούς η Macarena Mulero , μια ιδιαίτερα παθιασμένη νεαρή χορεύτρια του flamenco που τα τελευταία 5 χρόνια χορεύει στην Γρανάδα, στις σπηλιές του Sacromonte και στο Albaicín. Το να την παρακολουθεί κανείς να χορεύει από απόσταση αναπνοής ένα εξαιρετικό και πολύ δυναμικό taconeo πετώντας σαϊτιές με το διαπεραστικό βλέμμα της, είναι πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία.



ΥΓ. Βαγγέλη, eso es para ti amigo, como me lo pediste.

5 comments:

μαριάννα said...

Δεν μας λυπάσαι ε; :)
Και ψηνόμαστε και τρελαινόμαστε μ' αυτά που μας δείχνεις και με τα άλλα που φανταζόμαστε να ζεις! Να περνάς τέλεια! Κάτι η Macarena, κάτι το Al Alba που χορεύει, κάτι οι περιγραφές σου... πόνεσε η καρδιά μου από νοσταλγία.

Σε φιλώ και σε χαίρομαι πολύ!

Juanita La Quejica said...

Μήπως φτερνιζόσουν το βράδυ Μαριάννα; Έλεγα συνέχεια στον Δ ότι έπρεπε να είσαι μαζί μας στους κήπους του Generalife, σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Λόρκα και στο Café de Chinitas, με καλλιτεχνική διευθύντρια την Christina Hoyos, κάτω από ένα λαμπρό φεγγαρόφωτο!

claire said...

Να τα απολαμβάνεις ζωντανά, να τα χαιρόμαστε, να ξεσηκωνόμαστε και να ονειρευόμαστε....
Να καλοπερνάς

Anonymous said...

Να τα περασετε τελεια - που τα περνατε απο οτι φανταζομαι. Εμεις τρελενομαστε με assignments και exams. Περιμενουμε νεα σας και να τα πουμε απο κοντα με περισσοτερες λεπτομερειες.

Un abrazo,
Vangelis

Juanita La Quejica said...

Nα είσαι καλά Κλαίρη, σε ευχαριστώ!

Βαγγέλη, τέλειωνε με το Strath... και βάλε πλώρη για τα μέρη του Νοτιά! Te lo pasarás bomba.