Causa rellena |
Chupe de camarones |
Ají de pollo |
Suspiro Limeño |
Η Julia Pujalla de Bassi μας δίνει την δική της εκδοχή για το σεβίτσε και έχοντάς το δοκιμάσει αρκετές φορές από τα χέρια της, μπορώ να διαβεβαιώσω για την νοστιμιά του! Πρόκειται για παραδοσιακό πιάτο που τρώγεται κυρίως στα παράλια του Περού.
Ceviche |
Σεβίτσε
Υλικά
1 κ.φιλέτο ψαριού
1 κ.χυμός λεμονιού
2 κλαράκια σέλινου, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ.τριμμένο τζίντζερ
1 σκελ.σκόρδου λειωμένη
1/2 φλυτζ.ψιλοκομμένος κόλιανδρος
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
αχί τριμμένο (το ají είναι το πιο διαδεδομένο μπαχαρικό στο Περού. Αν δεν το έχουμε, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με καυτερή πιπεριά μπούκοβο)
αλατοπίπερο
γαλλικό μαρούλι (στρογγυλό)
καλαμπόκι
καμότε (είδος γλυκοπατάτας)
Προετοιμασία
Βασική προϋπόθεση για ένα καλό σεβίτσε είναι να έχουμε φίλο ψαρά! Το φρέσκο ψάρι είναι το α και το ω γι αυτήν την συνταγή, καθώς το ψάρι δεν μαγειρεύεται σε κάποια εστία φωτιάς, "ψήνεται" μόνο στα υγρά της μαρινάδας του.
Πλένουμε καλά το ψάρι και το κόβουμε σε κυβάκια.
Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών (που θα μπορούσαμε να αναμείξουμε με χυμό από λάιμς ή από νεράντζια), αλατοπίπερο, σκόρδο, τζίντζερ, κόλιανδρο, σέλινο και αχί.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο, πριν το σερβίρουμε.
Το σερβίρουμε πάνω σε μαρούλι, αφού το ανακατέψουμε με τα κρεμμύδια.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με καλαμπόκια και γλυκοπατάτες βρασμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
No comments:
Post a Comment