Wednesday, October 19, 2005

Ατυχήσαμε! Μήπως υπερβάλουμε όμως;

Τρίτη πρωί στο Metropolis στην Ομόνοια, με ενημερώνουν ότι έχουν εξαντληθεί από μέρες τα εισιτήρια για την Κυριακάτικη συναυλία της Madeleine Peyroux. Μου αφήνουν μία μικρή ελπίδα, λέγοντάς μου να ξαναπεράσω γιατί μπορεί να φέρουν κάποια επιπλέον.

Επικοινωνώ πριν λίγο και μαθαίνω ότι αύριο θα έχουν κάποια εισιτήρια των 50 euros.

Μήπως υπερβάλουμε; Όμορφη φωνή, δεν λέω, μας θυμίζει και την Billie Holiday, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι 50 euros εισιτήριο για το Σινέ Κεραμικός, προσωπικά μου φαίνεται απίστευτη υπερβολή. Και βλακεία. Να λείπει το βύσσινο. Μέχρι 30 ΟΚ, έχουμε συνηθίσει -κακώς- σε τέτοιες τιμές και σε κάκιστη παροχή υπηρεσιών. Αλλά μην το παρακάνουμε, έχει και η βλακεία και η δίψα του Έλληνα καταναλωτή για άρτο και θεάματα τα όριά της.

10 comments:

τσέλιγκας said...

Είναι το γενικό φαινόμενο της αρπαχτής. Δουλεύω λίγες μέρες το χρόνο για να βγάλω τα διπλάσια από αυτόν που δουλεύει όλο το χρόνο. Συγκρίνοντας με τιμές του εξωτερικού δε μπορεί κανείς παρα να βγάλει το συμπέρασμα ότι η εδώ προμήθεια είναι πολύ μεγαλύτερη. Είμαστε κι εμείς λυσσασμένοι γιατί λέμε μια φορά έρχονται να προλάβουμε και μετατρέπουμε σε χρυσωρυχείο την κάθε αποθήκη ή πρώην τσοντοσινεμά (ναι για το gagarin 205 λέω).
Αν θέλεις να δεις μερικές συναυλίες σαν άνθρωπος, κάποιες ταινίες στον κινηματογράφο, ν'αγοράσεις μερικά cd και βιβλία, να παρακολουθήσεις και κάποιες θεατρικές παραστάσεις πρέπει να παίζεις τζοκερ.

vasvoe said...

Εντελώς όμως. Για να καταλάβεις, για να πας συναυλία στην Ελβετία πληρώνεις τα ίδια λεφτά ή και λιγότερα από ότι στην Ελλάδα.

τσέλιγκας said...

Και παίρνεις και τον ίδιο μισθό.

maiandros said...

Σήμερα πλήρωσα περίπου 50 ευρώ για Πλάσιντο Ντομίνγκο. Τα κάναμε γαργάρα, Ντομίνγκο είναι αυτός, είπαμε. Αλλά γαμώτο, έχει παραγίνει το κακό, αν λάβει κανείς υπόψιν του και το αχούρι που τον έβαλαν να τραγουδήσει. Ήμαστε και με την ψυχή στο στόμα, να λέμε "τώρα θα μας πούνε ότι ακύρωσε!". Τελικά πάντως μια φορά θα πας να δείς Ντομίνγκο, δε βαριέσαι τα πληρώνεις. Αλλά αυτό με το θέατρο, ιδίως στην Ελλάδα, σαν να παραφούσκωσε...

Juanita La Quejica said...

Μαίανδρε, σου εύχομαι να περάσεις πολύ πολύ όμορφα! Αλλά εγώ -αν και τον εκτιμώ πολύ σαν καλλιτέχνη- δεν θα τα έδινα τα 50, γιατί είναι μεγάλος πλέον και βασικά και οι 3 τους κάνουν αρπαχτές χωρίς να μπορούν να κρατήσουν με τίποτα την ποιότητα φωνής που είχαν μέχρι πριν 10 χρόνια.

Τώρα βέβαια θα μου πεις, εσύ κορίτσι μου είσαι κολλημένη με τους γύφτους, αν ερχόταν ο Diego El Cigala σε ένα καταγώγιο, θα πλήρωνες και 100 euros για να πας να τον ακούσεις... Και θα είχες και δίκιο Μαίανδρε, χαχα!

Vasvoe, όπως λέει και ο Τσέλιγκας... παίρνουμε και τους ίδιους μισθούς στην Ελλάδα και στην Ελβετία, έχουμε και την ίδια παροχή αξιόλογων υπηρεσιών και μετά ξύπνησα!

Καλημέρα!!!!!

Angelito said...

Αν φουντάριζαν οι συναυλίες μερικών φιρμών σε μια χρονιά, να δείτε τι καλά θα "έπαιρναν γραμμούλα". Οι αιτίες είναι δύο. Από τη μια καλλιτέχνες τύπου Νταλάρας, Αλεξίου, Ντομίνγο κλπ. που ζητάνε μεγάλα ποσά για συναυλίες ή από την άλλη οι διοργανωτές που κλείνουν συμφωνίες σε καλά κόστη, αλλά τσιμπάνε το εισιτήριο για να κονομήσουν όσο πιο πολλά!Όσο για την σύκριση τιμών εισιτηρίων και μισθών, είμαστε οι πιο μεγάλοι μαλάκες - με το συμπάθιο - στην Ε.Ε.!!!

vasvoe said...

Χουανίτα μου εδώ εγώ θέλω να πάω στο gypsy and flamenco festival και το σκέφτομαι, που έχει 25 ευρώ όρθια, και από 28 έως 57 ευρά θέσεις διάφορων κατηγοριών -οι μισές θέσεις όμως είναι πρώτη κατηγορία.
Τα σκάσαμε κανονικά για το Cirque και τώρα μας τσούζει!

Juanita La Quejica said...

Μαλάκες και χωρίς συμπάθειο Angelito, μέχρι ενός σημείου τα ζητάει ο ποπός μας! Γι αυτό και απέκλεισα το να δώσω τόσα χρήματα για την συναυλία, αν και τα είχα. Είναι θέμα άποψης.
Αν δε γίνουμε όλοι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, που σκατά στα μούτρα μας καταναλωτές είμαστε, αν δεν σταματήσουμε να παίρνουμε ό,τι μπούρδα μας πασσάρουν όσο όσο και λέμε και ευχαριστώ, τότε κανείς δε θα μας σεβαστεί.
Vasvoe, καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Το ίδιο συμβαίνει με εμάς τα καλοκαίρια, που θέλουμε να πάμε σε 4-5 εκδηλώσεις αλλά όταν χρειαζόμαστε μια περιουσία για 2 ώρες, δεν είναι εύκολο.

landlord45 said...

Bάλε στο cd player το Dance me to the end of love , γέμισε κι ένα ποτήρι Zinfandel-εκεί εγώ ,επιμένω- και σου μένουν ρέστα 29 Ευρώ και οι αντοχές σου απέναντι στους νόμους της αγοράς.
Δυό χρόνια πριν , η Μadeleine θα είχε κοστολογηθεί στα 25 Ευρώ..(όπως λένε και οι φίλοι μας οι γείτονες "οι καλές μέρες πίσω ήτανε" )

Juanita La Quejica said...

Κάπως έτσι landord!

Κάπου πρέπει και να αντιστεκόμαστε γαμώτο.