Sunday, March 02, 2014

Εντυπώσεις από την κοπή πίτας των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της Νέας Φιλαδέλφειας

Προχθές βρέθηκα με τον Απόστολο Κόντο και άλλα μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Ζούμε Μαζί , στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της Νέας  Φιλαδέλφειας 

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην μνήμη των Λάζαρου Αρτοποιάδη και Κωνσταντίνου Ραγιά. Οι αθλητές  συγκίνησαν πραγματικά το κοινό, καθώς με το έργο τους αποτελούν πηγή έμπνευσης αλλά και ελπίδας για τις επόμενες γενιές. Τα λόγια τους ήταν θερμά για την σημασία του αθλητισμού στην ζωή όλων μας και μάλιστα επικέντρωσαν στο πόσο μπορεί να βοηθήσει έναν νέο άνθρωπο η ενασχόληση με τον αθλητισμό, στην διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας. Αρκετά ήταν και τα θέματα που τους απασχολούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν σύλλογος, τα οποία επιδεινώνονται με την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει και μπλοκάρει έτσι την βοήθεια και από τον Δήμο αλλά και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μεγάλη επιθυμία όλων είναι η δημιουργία δύο γηπέδων στην Πόλη μας: του γήπεδου της ΑΕΚ, αλλά και ενός δεύτερου, στο οποίο θα μπορούν να αθλούνται αποκλειστικά οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι, που προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό έργο στην ζωή των δημοτών. 
 
Και εδώ μπαίνουμε στο πολιτικό κομμάτι της βραδιάς. 

Η πλειοψηφία των εκπροσώπων των συνδυασμών που θα πάρουν μέρος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν δίστασε με θερμά λόγια να υποσχεθεί την εκπλήρωση της επιθυμίας των Παλαιμάχων και την δημιουργία ΔΥΟ γηπέδων στην πόλη μας! Αν και γνώριζαν από πριν σε τί είδους εκδήλωση και περιβάλλον θα βρίσκονται -συνεπώς μπορούσαν να έχουν έρθει κάπως προετοιμασμένοι αν ενδιαφερόντουσαν για την ουσία και όχι μόνο για τις εντυπώσεις- δεν έδωσαν το παραμικρό στοιχείο που να στηρίζει τις υποσχέσεις τους. Για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, είναι γνωστές λίγο πολύ οι αρχικές προθέσεις των συνδυασμών, σε αυτό το θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί "καρότο" αλλά και "καυτή πατάτα" σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.  

Το "θολό" σημείο της βραδιάς, για μένα -που πρώτη φορά ασχολούμαι και "επίσημα" με τα τοπικά δρώμενα σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος- ήταν η υπόσχεση από κάποιους από τους υποψήφιους Δημάρχους για το χτίσιμο ενός ΔΕΥΤΕΡΟΥ γηπέδου (αδιαμφισβήτητα απαραίτητου, αποτελεί άλλωστε λογικό και δίκαιο αίτημα των τοπικών ερασιτεχνικών συλλόγων τα τελευταία 30 χρόνια), χωρίς όμως να γίνεται η παραμικρή αναφορά στον τόπο και στον τρόπο εξεύρεσης χρηματοδότησης για την δημιουργία και την λειτουργία του, σε αυτήν μάλιστα την τόσο δύσκολη εποχή, που αρκετοί δημότες μας δεν έχουν καν την δυνατότητα να τραφούν σωστά. Επί της ουσίας, ούτε κουβέντα.   

ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ... 

Οι δρόμοι του ΘΑ οδηγούν στην Χώρα του ΠΟΤΕ. Αυτό δεν το έχουμε ακόμα αντιληφθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην Νέα Χαλκηδόνα; Αν όσοι ζητούν την ψήφο μας για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους πολιτικής προσέγγισης του προηγούμενου αιώνα, τότε τί ελπίδα έχουμε για να ξεπεράσουμε με επιτυχία την κρίση που μαστίζει την χώρα μας; Την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών, που είναι πολύ πιο βαθειά και ως εκ τούτου, αφήνει μεγαλύτερα τραύματα... 

Κοινή λογική. Τα αστήρικτα ΘΑ, μας επιβάλλει σήμερα η σκληρή πραγματικότητα να τα αντιμετωπίζουμε κλείνοντας τα αυτιά μας και γυρνώντας την πλάτη. Σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης της πολιτικής μας σκέψης.
 

No comments: